r
Nosalty Logó

Málnás-balzsamecetes szaloncukor

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Málnás-balzsamecetes szaloncukor
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A szaloncukorhoz

120
Kalória
2.4g
Fehérje
15.7g
Szénhidrátok
5.3g
Zsír
65g
Víz
1.3g
Koleszterin
2.3g
Rost
12.2g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A szaloncukorhoz

Összesen 120 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A szaloncukorhoz

Összesen 1427 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A szaloncukorhoz

Összesen 133 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 120 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1110.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    780.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 1427 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

A szaloncukorhoz

  1. A málnát, lehet fagyasztott is, egy szószos edényben először a cukorral összemelegítjük, hogy az felolvadjon benne, aztán vízzel felöntjük és beforraljuk. A végén hozzákeverjük a balzsamecetet is.
  2. Egy szűrőn átpasszírozzuk az egészet, hogy a magokat eltávolítsuk a folyadékból. Utána visszaöntjük az edénybe.
  3. A zselatint egy kicsi hideg vízben elkeverjük és hozzáadjuk a málnás keverékhez, és ezzel is a használati utasításon megadott ideig összeforraljuk.
  4. Végül egy vajjal kikent és utána sütőpapírral kibélelt tálba öntjük. Először szobahőmérsékleten, majd hűtőben teljesen kidermesztjük.
  5. Vizes késsel tudjuk téglatestekbe vágni.
  6. Egy bonbonformát, vagy egy jégkockakészítőt olvasztott étcsokival duplán kiöntünk, és hűtőben kidermesztjük.
  7. Ekkor kerülhetnek a zselékockák a közepébe, amit olvasztott, de szinte kihűtött, még folyós csokival beborítunk. Lapos késsel, vagy spéci spatulával lehúzzuk a tetejét, hogy egyenes legyen, és mehet újból a hűtőbe dermedni.
  8. A forma alját pár másodpercre meleg vízbe tesszük, így ki tudjuk forgatni belőle a bonbonokat, melyeket a maradék olvasztott csokival szétlocsolunk, hogy szép rusztikus legyen a teteje.
  9. A zseléket akár magukban, csokibevonat nélkül is csomagolhatjuk, vagy sütőpapírból vágott cukorkapapírba tekerhetjük.
  10. Ajándékba is adhatjuk vagy saját fogyasztásra is készíthetjük, jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Főzés ideje: 20 perc

Idén házi szaloncukrokat készítek, a zselésnek van a legnagyobb keletje, és most valódi málnával készül, úgyhogy sok fog belőle fogyni, ebben biztos vagyok.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Simon Gábor

Grillázs házilag

Mutatós, finom és 2 alapanyag szükséges hozzá. Nagyon sokan szeretik ezt a ropogós desszertet akár magában, akár egy süti tetején. Idén karácsonykor ahelyett, hogy megvennéd a boltban, ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!