Mákos pogácsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 29% Zsír
A mákos linzertésztához
-
0g vanília0 kcal
-
83g vaj592 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
35g mák184 kcal
A 100 db pogácsához
-
50g szilvalekvár78 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
1385
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 29% Zsír
A mákos linzertésztához
-
0g vanília0 kcal
-
330g vaj2366 kcal
-
140g porcukor542 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
140g mák735 kcal
A 100 db pogácsához
-
200g szilvalekvár310 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
5538
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 29% Zsír
A mákos linzertésztához
-
0g vanília0 kcal
-
25.7g vaj184 kcal
-
10.9g porcukor42 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
31.1g finomliszt113 kcal
-
10.9g mák57 kcal
A 100 db pogácsához
-
15.6g szilvalekvár24 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
429
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 83.6 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1244.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 548 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 457 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.7 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 37.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 584 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 573 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
1385
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 75.5 g
Zsír
-
Összesen 334.4 g
-
Telített zsírsav 175 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 890 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4978.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 2191 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 588 mg
-
Foszfor 1826 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 574.6 g
-
Cukor 159 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 150.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2336 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 258 mg
-
Retinol - A vitamin: 2292 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 521 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 315 micro
Összesen
5538
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 387.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 11.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
429
kcal
Hozzávalók
A mákos linzertésztához
A 100 db pogácsához
Elkészítés
A mákos linzertésztához
- Elkészítjük a mákos linzertésztát. Felhasítjuk a vaníliarudat, és kikapargatjuk belőle a vaníliapépet.
- A kézi robotgép dagasztóspiráljával habosra keverjük a vajat/margarint a porcukorral, 1 csipet sóval, a vaníliapéppel, a tojással és a reszelt narancshéjjal. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a mákot, és összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőben 1 éjszakán át pihentetjük.
- A tésztából cipót formálunk, és négy részre osztjuk, lisztezett munkalapon 25 cm hosszú rudakat sodrunk belőle, azokat 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és golyókat kerekítünk belőlük.
- Sütőpapírral kibélelt sütőlapokra rakosgatjuk őket, tetejüket kissé ellapítjuk, és fakanálnyéllel kis mélyedést nyomunk a közepükbe. Fél órára hidegre tesszük.
- A sütőt előmelegítjük, és középső bordamagasságon sütjük a pogácsákat, majd rácsra rakosgatva, hagyjuk őket egészen kihűlni.
- A szilvalekvárt/ribizlizselét felforrósítjuk, hagyjuk langyosra hűlni. Kisebb mélyhűtőtasakba szedjük, és egyik csücskét kivágjuk, a pogácsák közepét megtöltjük a lekvárral, és beszórjuk fahéjas porcukorral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4699
- Feltöltés dátuma: 2011. december 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A mákos linzertésztából lehet készíteni édes pogácsát is, de akár kiflket is formázhatunk, és csokiba márthatjuk mindkét végüket.