Magvas palacsintabundában sült csirkemell
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 16% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
1g só0 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
40g tej22 kcal
-
7g lenmag36 kcal
-
5g szezámmag27 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
142g napraforgó olaj313 kcal
Összesen
854
kcal
- 16% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
4g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
120g tej67 kcal
-
20g lenmag107 kcal
-
14g szezámmag80 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
Összesen
2563
kcal
- 16% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
33.8g csirkemellfilé41 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
8.3g tojás10 kcal
-
6.8g finomliszt25 kcal
-
9g tej5 kcal
-
1.5g lenmag8 kcal
-
1.1g szezámmag6 kcal
-
7.5g finomliszt27 kcal
-
31.9g napraforgó olaj70 kcal
Összesen
192
kcal
- 16% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.6 g
Zsír
-
Összesen 49 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1499.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 524 mg
-
Nátrium 654 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 143.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
854
kcal
- 16% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 142.8 g
Zsír
-
Összesen 146.9 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 689 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4497.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 430 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 307 mg
-
Foszfor 1572 mg
-
Nátrium 1962 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 431 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 693 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 651 micro
Összesen
2563
kcal
- 16% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
-
1 kávéskanál só
-
2 db tojás
-
6 ek finomliszt
-
1.2 dl tej
-
2 ek lenmag
-
2 ek szezámmag
-
10 dkg finomliszt
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A húst alaposan megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Kiklopfoljuk, és meghintjük sóval. Hagyjuk állni, míg a bundát elkészítjük.
- A tojásokat egy tálba ütjük, a sóval kicsit felverjük, majd beleszórjuk a lisztet, és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre kavarjuk. Legvégül beleszórjuk a magvakat.
- Olajat forrósítunk.
- A melleket először lisztbe forgatjuk, majd a magvas masszába mártjuk, jól megmerítjük, hogy mindenhol bevonja a bunda.
- A forró olajban mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
- Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 176
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8533
- Feltöltés dátuma: 2013. július 14.
Ajánló
Petrezselymes burgonyával, esetleg krumplipürével vagy rizs körettel kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Andi80_
380 recept
Gyakran kerül az asztalra csirke, de szeretek új dolgokat kitalálni, hogy ne váljon unalmassá. Természetesen először kikérem a család véleményét. Mikor feltettem a kérdést délelőtt, hogy milyen legyen a csirke, azt a választ kaptam, hogy magvas. Így lett lenmaggal és szezámmaggal megbolondított a bunda. Amíg minden hús kihűl, érdemes a húsokat alufóliával lefedni, így finom, puha és omlós lesz a bundában a csirke.