r
Nosalty Logó

Mafalda-szicíliai szezámos kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nicki
Mafalda-szicíliai szezámos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 397 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1588 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1656.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    974 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 397 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6626.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    1705 mg
  • Nátrium
    3897 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1588 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vízben elkeverjük a malátát vagy mézet, és hozzáadjuk az élesztőt. Felfuttatjuk, 10 percig állni hagyjuk.
  2. A kétfajta lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az élesztős vizet és az olajat, jól összedolgozzuk, a tésztát 8-10 percig gyúrjuk, inkább kézzel dolgozzunk (én nem liszteztem alá, csak sima kőlapon dagasztottam). Addig gyúrjuk, míg sima fényes, ruganyos tésztát nem kapunk. Felezzük el, és a két cipót letakarva meleg melyen hagyjuk 1 órát kelni.
  3. A megkelt tésztából (egyenként) sodorjunk kb. 80 cm hosszú rudat, majd szerpentinszerűen tekerjük meg (WV alakban), és a végén lévő 20 cm-t hajtsuk a tetejére. Tegyük leolajozott tepsire, kenjük le a tetejüket vízzel és szórjuk meg szezámmaggal, majd hagyjuk fél órát kelni.
  4. Előmelegített sütőben 200 C-on kezdjük sütni, majd 10 perc után vegyük le a hőfokot 160 C-ra, és süssük még 20-25 percet.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3042
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mafalda név a szerpentinesen kanyargó formájára utal. Szicíliában, Palermo környékén nagyon népszerű kenyér. Engem is az alakja fogott meg, az interneten fedeztem fel (cindystarblog) és gyorsan kipróbáltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...