r
Nosalty Logó

Madártej SüniSütitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SüniSüti
Madártej SüniSütitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 312 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1246 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 312 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2925 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    853 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 1246 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet feltesszük melegedni, de vigyázva, hogy ne forrjon fel.
  2. A tojásokat megmosás után sárgájára és fehérjére választjuk. A fehérjéhez adunk egy evőkanál cukrot és csipet sót, így verünk belőle botmixerrel kemény habot. A fehérjehabból egy evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk, és a gyöngyöző meleg tejbe tesszük őket, így hagyjuk 1-2 percig főni, majd a másik oldalukra fordítva ismét főzzük őket 1-2 percig, majd óvatosan kiszedjük egy tálba mindet. Ezt addig csináljuk, míg el nem fogy az összes habunk.
  3. Ekkor a tojássárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, vanília aromával, rumaromával fehéredésig keverjük, majd a forró tejet óvatosan hozzáadagoljuk, és egyenletes simára kavarjuk az egészet.
  4. Tűz felett addig melegítjük folyamatos kevergetés mellett, míg be nem sűrűsödik, vigyázzunk könnyen leéghet, ne hagyjuk felforrni. Ha már sűrű, akkor a habgaluskákat óvatosan pakoljuk vissza az ízesített tej tetejére, hűtsük be az egészet, és hidegen kínáljuk fogyasztásra.
  5. Tálaláskor megszórhatjuk egy kevés darált dióval a galuskák tetejét. Mennyei :)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6349
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SüniSüti 80 recept

Nemrégiben Anyuval madártejet csináltunk az ő receptje alapján, amit mindenki nagyon szeret a családban, ezért ipari mennyiségben kell előállítani, de én olyan macerásnak tartom, hogy magamtól nem állnék neki kettőnknek ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...