Madártej Rezeda konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
342
kcal
- 14% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1366
kcal
- 14% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 687.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 320 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 305 micro
Összesen
342
kcal
- 14% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.5 g
Zsír
-
Összesen 43.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2748.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 1280 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 501 mg
-
Nátrium 845 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157 g
-
Cukor 141 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 186.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 713 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1221 micro
Összesen
1366
kcal
- 14% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 13.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Kimérünk 1 liter tejet, amiből 3-4 kanállal félreteszünk egy kis edénybe. Beletesszük a vanília kikapart belsejét.
- A tojások sárgáját, kb. 8 dkg cukrot, a púpozott evőkanál lisztet és 3-4 evőkanál tejet jól összekeverünk, és félretesszük.
- A tojások fehérjét a megmaradt kb. 2 dkg cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük, és fagyis kanállal beleszaggatjuk a vaníliás tejbe. 2-3 perc múlva megfordítjuk.
- Ha kész, jénaiba szedjük. A megmaradt vaníliás tejhez hozzákeverjük a cukros, lisztes, tejes tojássárgáját, és folyamatos keverés közben megvárjuk, míg besűrűsödik. (Én mielőtt a habra öntöm a sodót átszűröm, hogy szép selymes legyen, és csak a vanília magjai maradjanak benne, de ez elhagyható!!)
- Megvárjuk, míg kihűl, és már fogyasztható is!!
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 20896
- Feltöltés dátuma: 2014. február 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Kanadában a madártejet rendszerint karácsonykor lehet kapni a boltokban... tejes dobozokban... Mondanom sem kell, hogy meg sem közelíti az igazi madártejet... mikor megkóstoltam, az volt az első gondolatom, hogy ezeknek fogalmuk sincs, mi a madártej!!! Mi ezt a változatát szeretjük igazán!!! Könnyű, és nagyon gyorsan elkészíthető!!