Madártej Jahintól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jahin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
447
kcal
- 12% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1785
kcal
- 12% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 736.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 327 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.4 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 366 micro
Összesen
447
kcal
- 12% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.5 g
Zsír
-
Összesen 47.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2946.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 1306 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 586 mg
-
Nátrium 915 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 249.7 g
-
Cukor 241 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 222.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 854 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1463 micro
Összesen
1785
kcal
- 12% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 14.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Szétválasztjuk a tojásokat.
- A fehérjéthabbá verjük 5 dkg cukorral, csipet sóval, közben felforraljuk a tejet.
- A habot evőkanállal kiszaggatjuk, a tej tetejére tesszük, majd mindkét oldalukat 1-1 percig főzzük.
- A habgaluskákat kiszedjük, félretesszük hűlni.
- A maradék cukorral és a vaníliarúd belsejével alaposan kikeverjük a tojássárgákat.
- Kiveszünk 1 dl tejet, megvárjuk, míg lehűl, hozzáadjuk a kikevert sárgához, majd fokozatosan adagolunk hozzá a meleg tejből, végül visszaöntjük az egészbe, és folyamatos keverésmellettbesűrítjük.
- Kiöntjük egy szép üvegtálba, megvárjuk, míg kihűl, rátesszük a habokat.
- Hűtőhidegen tálaljuk. Ha nem vagyunk elégedettek a sűrűségével (tojások nagysága), 1-2 dkg liszttel sűríthetjük.
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3670
- Feltöltés dátuma: 2012. november 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Jahin
189 recept
Klasszikus, francia eredetű desszert, nyáron jéghidegen, de az év bármely szakában nyerő.