Madártej finis konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
516
kcal
- 14% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
4500g tej2520 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
180g vaníliás pudingpor686 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
-
660g tojás831 kcal
Összesen
5160
kcal
- 14% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
79.9g tej45 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
3.2g vaníliás pudingpor12 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
11.7g tojás15 kcal
Összesen
92
kcal
- 14% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.8 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1000.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 546 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 309 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.8 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 292 micro
Összesen
516
kcal
- 14% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 208.4 g
Zsír
-
Összesen 145.3 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 2161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10008.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 5462 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 1173 mg
-
Nátrium 3094 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 638.4 g
-
Cukor 472 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 457.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 929 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 476 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 1707 mg
-
Retinol - A vitamin: 929 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2921 micro
Összesen
5160
kcal
- 14% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 8.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
-
4.5 l tej
-
4 csomag vaníliás pudingpor
-
4 csomag vaníliás cukor
-
12 db tojás
Elkészítés
- A 4 l tejet feltesszük melegedni. A tojásokat szétválasztjuk.
- A fehérjét kemény habbá verjük 2,5 ek cukorral, majd betesszük a hűtőbe. A sárgájához hozzáöntjük a cukrot, vaníliás cukrot, pudingport és a 0,5 l tejet, ezt is összekeverjük robotgéppel.
- A tejhez öntjük a sárgájás masszát (a tejnek nem szabad forrnia), és állandóan kevergetve szépen besűrűsítjük (állandóan kevergetve kicsit erősebb lángon főzöm, egy pillanatra sem szabad abbahagyni a kevergetést, mert leég).
- Nagyon krémes állagot kapunk, ezt egy nagyobb edénybe átszűrjük (ilyenkor szoktam megkóstolni, hogy elég édes-e), ilyenkor még elolvad a cukor gyorsan.
- A tojásfehérjéket mikróban készítjük el. (Általában jó kanálnyi adagokat teszek a tányérra és ha kész, kanállal elvagdosom picikre.)
- Ahogy készülnek a habok, folyamatosan pakoljuk őket a krémes tejbe, óvatosan kavargatjuk és locsolgatjuk a habokat, hogy mindenhol megmártózzanak, na meg persze azért is, hogy hűljön.
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 16753
- Feltöltés dátuma: 2012. október 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Míg gyerek voltam, édesanyám mindig csak télen készítette el, ő kicsit másképp. Első próbálkozásaim nem voltak valami jók, de azóta végre sikerült kikísérleteznem ezt a receptet. A mennyiségen azt hiszem látszik, mennyire szeretjük, és ez az adag általában 1 héten kétszer van... tipikusan az a finomság, amit reggeltől estig tudunk enni. A hab mikrózása Rendikétől van, ő az, akinek nem lehetek elég hálás, ha madártejet főzök mindig ő jut eszembe, ekkora mennyiségű habot régen vízben főztem ki, ami nem volt meg ennyi idő alatt.