Madártej ahogy kuksi készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
kuksi09
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
557
kcal
- 16% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1500g tej840 kcal
-
385g tojás484 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Összesen
1672
kcal
- 16% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
86
kcal
- 16% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 420 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1319.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 634 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 411 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.8 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 86 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 332 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 568 micro
Összesen
557
kcal
- 16% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.6 g
Zsír
-
Összesen 62.2 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3959.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 1901 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 671 mg
-
Nátrium 1232 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.4 g
-
Cukor 151 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 258 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 542 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 995 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1704 micro
Összesen
1672
kcal
- 16% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 13.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
86
kcal
Hozzávalók
-
1.5 l tej
-
7 db tojás
-
7 ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- A tejet odatesszük forrni.
- Miközben forr, a tojásokat kettéválasztjuk (külön a sárgáját, külön a fehérjét), a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját meg habosra kikavarjuk a cukorral és vaníliás cukorral.
- Mikor forr a hab, akkor kanállal kisebb kupacokat teszünk a tejbe, és kicsit főzük, majd megforgtjuk, és a másik felét is megfőzzük.
- Ha megfőtt a fehérje, akkor tálba szedjük.
- Majd a tojássárgás cukrot abba a tejbe belekeverjük, amiben a hab főtt.
- Végül tálkákba szedünk a tojássárgás-cukros tejből, majd rákanalazunk a habból.
- Lehet melegen is fogyasztani, de hidegen az igazi!
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 24548
- Feltöltés dátuma: 2012. november 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
kuksi09
14 recept
Valami egyszerű és könnyű édességre vágytam.