Light erdei gyümölcsleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
85
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
501
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
25.8g eper8 kcal
-
25.8g málna13 kcal
-
10.3g piros ribizli6 kcal
-
10.3g áfonya6 kcal
-
10.3g szeder4 kcal
-
0 kcal
-
15.5g joghurt9 kcal
-
1.4g vaníliás pudingpor5 kcal
Összesen
51
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 135.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
85
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 935.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 348 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 349 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.4 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 812.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 274 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 640 micro
Összesen
501
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 96.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 83.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg eper
-
25 dkg málna
-
10 dkg piros ribizli
-
10 dkg áfonya
-
10 dkg szeder
-
0.3 tasak vaníliás pudingpor
Elkészítés
- A gyümölcsök lehetnek mirelitek is. 10 dkg málnát és 10 dkg epret leturmixolunk, vagy villával pürévé törünk.
- A gyümölcsöket -levükkel együtt- a pürével egy közepesen nagy fazékba rakjuk, felengedjük 2 liter vízzel, és elkezdjük főzni.
- A joghurtot az édesítőszerrel és a pudingporral simára keverjük.
- Mielőtt a leves forrni kezd, kiveszünk 1-2 merőkanál levet, és elkeverjük a pudingos-joghurtos keverékkel, majd folyamatos kevergetéssel a leveshez öntjük, és felforraljuk.
- Ha nem elég édes, tehetünk hozzá még édesítőt.
- Tálalhatjuk melegen is, de hidegen az igazi.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11823
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Light, finom, frissítő, és gyorsan elkészíthető.