Levendulás vajas keksz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
258
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
3094
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 79.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
258
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 42 g
Zsír
-
Összesen 170.1 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 956.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 501 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 353.2 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 113.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1446 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 1419 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
3094
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
447
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Átszitáljuk a lisztet, majd külön a porcukrot egy másik tálba. Megmossuk a citromot, megszárítjuk, majd lereszeljük a héját egy csészébe. A levendulavirágot, vaníliaőrleményt és a tojást is előkészítjük.
- A hűtőből elővett vajat felkockázzuk, majd gyors mozdulatokkal, rövid idő alatt összemorzsoljuk a liszttel. Beleöntjük a porcukrot, és az egészet összeforgatjuk, majd beletesszük a citromhéjat, vaníliaőrleményt, levendulavirágzatot és végül a tojást, majd gyorsan egyneművé gyúrjuk. Folpackkal lefedjük, és legalább fél órát hűtőben pihentetjük.
- Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
- A hűtőből elővett tésztát gyors mozdulatokkal kicsit átgyúrjuk, majd enyhén lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, utána virág alakú kiszúróval formázzuk.
- A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és kb. 15 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után papírral bélelt fémdobozban tároljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2353
- Feltöltés dátuma: 2020. július 01.
Ajánló
Nem szabad túlzásba esni a fűszerezéskor, így a levendulából se használjunk túl sokat, mert keserű lehet tőle a sütemény.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Pancsika
101 recept
Nagyon szeretem, amikor a konyhában a finom aromák illatoznak sütés közben. Ilyen ez a levendulás keksz is, melynek csodás illata átjárja a konyhát, és provence-i emlékeket hoz elő. Ez egy kiadós adag, mely fémdobozban akár 10 napig is friss marad.