Levendulás vajas keksz
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
258
Kalória
3.5g
Fehérje
29.4g
Szénhidrátok
14.2g
Zsír
9.5g
Víz
50.8g
Koleszterin
795.5mg
Rost
8.4g
Cukor
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
258
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
3094
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 79.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 9.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
258
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 42 g
Zsír
-
Összesen 170.1 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 956.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 501 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 353.2 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 113.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1446 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 1419 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
3094
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 16.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
447
kcal
Elkészítés
- Átszitáljuk a lisztet, majd külön a porcukrot egy másik tálba. Megmossuk a citromot, megszárítjuk, majd lereszeljük a héját egy csészébe. A levendulavirágot, vaníliaőrleményt és a tojást is előkészítjük.
- A hűtőből elővett vajat felkockázzuk, majd gyors mozdulatokkal, rövid idő alatt összemorzsoljuk a liszttel. Beleöntjük a porcukrot, és az egészet összeforgatjuk, majd beletesszük a citromhéjat, vaníliaőrleményt, levendulavirágzatot és végül a tojást, majd gyorsan egyneművé gyúrjuk. Folpackkal lefedjük, és legalább fél órát hűtőben pihentetjük.
- Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
- A hűtőből elővett tésztát gyors mozdulatokkal kicsit átgyúrjuk, majd enyhén lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, utána virág alakú kiszúróval formázzuk.
- A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és kb. 15 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után papírral bélelt fémdobozban tároljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Sütés ideje: 15 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
Nagyon szeretem, amikor a konyhában a finom aromák illatoznak sütés közben. Ilyen ez a levendulás keksz is, melynek csodás illata átjárja a konyhát, és provence-i emlékeket hoz elő. Ez egy kiadós adag, mely fémdobozban akár 10 napig is friss marad.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!