r
Nosalty Logó

Levendulás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Levendulás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 337 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1689 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 270 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 337 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 1689 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A hámozott, kockára vágott almát kevés vízben pár perc alatt pároljuk meg, szűrjük le, majd botmixerrel pürésítsük.
  2. Keverjük össze a lisztet a csipet sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával.
  3. Elektromos habverővel keverjük habosra egy másik tálban a tojást a kétféle cukorral, a vaníliakivonattal és a puha vajjal.
  4. Adjuk hozzá a pürésített almát és a lisztes keveréket is.
  5. Adagoljuk szilikonos minimuffin formákba, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.
  6. A máz elkészítésekor fokozatosan adjuk a cukorhoz a vizet, nehogy nagyon híg legyen.
  7. Mikor langyosra hűltek a muffinok, vágjuk le a tetejüket, és a kalap alatt kenjük meg kicsit a mázzal. Kiszúróformával óvatosan készíthetünk a kalapokra csillagot. Tegyük vissza a muffinokra, és csurgassuk meg a mázzal. (12 db lesz belőle.)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5041
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 08.

Ajánló

Aki nem kapott ajándékba, és nem is készített levendulás cukrot, annak még nem késő hozzálátni. Bioboltokban kapható szárított levendulavirág, azzal könnyen elkészíthetjük. Ha hónapokat nem is hagyjuk pihenni, már pár hét alatt is intenzív ízű cukrot kapunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs könnyű dolgunk ünnepek után a konyhában. Nehéz olyan desszerttel előrukkolni, amire kitörő a lelkesedés, mert mindenki eltelik kicsit az édességekkel. Mivel nálunk rögtön január elejére is jut névnapozás, úgy gondoltam, hogy itt az ideje a nyár végén elkészített levendulás cukrot ledarálnom és kipróbálnom. Egy nagyon egyszerű muffin receptre esett a választásom, a hangsúly a levendulás cukron van. Sülés közben az illata teljesen elvarázsolt, gondolatban Franciaországban jártam... :)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...