r
Nosalty Logó

Lepényhal camembertes spárgával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zoli
Lepényhal camembertes spárgával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
grill
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 347 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1390 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1525.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 347 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6100.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1100 mg
  • Nátrium
    4118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    694.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1087 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    390 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    911 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    2084 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2982 micro
Összesen 1390 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halakat előző este a mélyhűtőből elővesszük, tehát már kiolvadtak. Mindegyiket besózzuk.
  2. A vajat felolvasztjuk, az egyik fele mehet majd a spárga alá, a másik felével kezdjük a halat előkészíteni. Az olvasztott vajba keverjük alaposan a fűszereket, és bekenjük a halakat.
  3. Rozsdamentes tepsibe tesszük, alufóliával lezárjuk, és félretesszük a spárga előkészítéséig.
  4. A spárgasípokat megmossuk, és a végükből kb. három centit levágunk. Lobogó, forró sós vízben néhány percig blansírozzuk. Óvatosan kiszedjük a vízből, és hagyjuk hűlni.
  5. Amíg a spárgák kézmelegre hűlnek, a camembert sajtot kb fél centi vastag szeletekre vágjuk. Rozsdamentes tepsibe tesszük a kihűlt spárgákat, és ráöntjük az olvasztott vajat.
  6. Rárakjuk a camembert sajt szeleteket, és előmelegített sütőbe tesszük a halakkal együtt. Százhetven fokon sütjük. Amikor a sajt már olvadni kezd, a spárgákat kivesszük a sütőből. A halakról levesszük a fóliát, és légkeveréssel kétszáz fokon egy kicsit megpirítjuk.
  7. Tálaláskor a halak mellé egy adag spárgát teszünk köretként.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 650
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 08.

Ajánló

Nagyon finom diétás étel. A szálkamentes filézett hal miatt kisgyermekek is ehetik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lepényhal nagyon finom tengeri hal. Filézve teljesen szálkamentes. Többféle változatban készítettem már el. Most a spárgaszezonban a körete a spárga lett. Nem csalódtam egyikben sem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...