r
Nosalty Logó

Lepényhal camembertes spárgával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zoli
Lepényhal camembertes spárgával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

347
Kalória
22.5g
Fehérje
4.3g
Szénhidrátok
27.7g
Zsír
173.6g
Víz
109.3g
Koleszterin
2.2g
Rost
2.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 347 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1390 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1525.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    173.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 347 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6100.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1100 mg
  • Nátrium
    4118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    694.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1087 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    390 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    911 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    2084 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2982 micro
Összesen 1390 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

  1. A halakat előző este a mélyhűtőből elővesszük, tehát már kiolvadtak. Mindegyiket besózzuk.
  2. A vajat felolvasztjuk, az egyik fele mehet majd a spárga alá, a másik felével kezdjük a halat előkészíteni. Az olvasztott vajba keverjük alaposan a fűszereket, és bekenjük a halakat.
  3. Rozsdamentes tepsibe tesszük, alufóliával lezárjuk, és félretesszük a spárga előkészítéséig.
  4. A spárgasípokat megmossuk, és a végükből kb. három centit levágunk. Lobogó, forró sós vízben néhány percig blansírozzuk. Óvatosan kiszedjük a vízből, és hagyjuk hűlni.
  5. Amíg a spárgák kézmelegre hűlnek, a camembert sajtot kb fél centi vastag szeletekre vágjuk. Rozsdamentes tepsibe tesszük a kihűlt spárgákat, és ráöntjük az olvasztott vajat.
  6. Rárakjuk a camembert sajt szeleteket, és előmelegített sütőbe tesszük a halakkal együtt. Százhetven fokon sütjük. Amikor a sajt már olvadni kezd, a spárgákat kivesszük a sütőből. A halakról levesszük a fóliát, és légkeveréssel kétszáz fokon egy kicsit megpirítjuk.
  7. Tálaláskor a halak mellé egy adag spárgát teszünk köretként.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A lepényhal nagyon finom tengeri hal. Filézve teljesen szálkamentes. Többféle változatban készítettem már el. Most a spárgaszezonban a körete a spárga lett. Nem csalódtam egyikben sem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!