r
Nosalty Logó

Lekvárral töltött hókifli teljes kiőrlésű lisztből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Lekvárral töltött hókifli teljes kiőrlésű lisztből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1062 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    452 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 1062 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    241.2 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2419.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    1397 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.6 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1809 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 4245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 419 kcal

Elkészítés

  1. Minden alapanyagot összegyúrunk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap 3 felé osztjuk a tésztát.(a könnyebb kidolgozás miatt). Lisztezett deszkán kör alakúra, vékonyra nyújtjuk, háromszögekre bevagdaljuk.
  3. A lekvárral megtöltjük a háromszögeket, feltekerjük, és kis kifliket formálva sütőpapírra tesszük.
  4. Forró sütőben megsütjük. Még melegen megszórjuk vagy beleforgatjuk a porcukorba. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 1836
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 16.

Ajánló

A teljes kiőrlésű liszt a gabonaszem külső részét – azaz a korpát és a csírát, illetve a magbelsőt is tartalmazza, ezért magasabb ásványi anyag-, vitamin- és rosttartalommal bír, mint a fehér liszt. A plusz rostanyagok elnyújtják a szénhidrát felszívódását, ezáltal mérsékelik az inzulin emelkedését. A rostok vizet vesznek fel, ezért nő a térfogatuk és teltségérzetet keltenek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy bevált recept, hisz párszor már elkészült!! Saját lekvárommal töltöttem, amit direkt keményebbre készítettem, így sütéskor nem folyt ki a kis kiflikből. A teljes kiőrlésű liszt rosttartalma jobb, ezáltal az anyagcserénkre kedvezőbb hatást gyakorol... :-)))

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...