Legkrémesebb sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 34% Zsír
A tortaalaphoz
A krémhez
-
50g mascarpone202 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
0 kcal
Összesen
514
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 34% Zsír
A tortaalaphoz
A krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
0 kcal
Összesen
5134
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 34% Zsír
A tortaalaphoz
A krémhez
-
33.3g mascarpone135 kcal
-
13.3g habtejszín39 kcal
-
6.7g tejföl13 kcal
-
18.3g tojás23 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0 kcal
Összesen
343
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 39.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
514
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 90.6 g
Zsír
-
Összesen 397 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1289 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2997.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 388 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 689 mg
-
Nátrium 1777 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 299.5 g
-
Cukor 212 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 392.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1411 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 244 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 773 mg
-
Retinol - A vitamin: 1392 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 224 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1221 micro
Összesen
5134
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
343
kcal
Hozzávalók
A tortaalaphoz
A krémhez
-
500 g mascarpone
-
200 g habtejszín
-
100 g tejföl
-
5 db tojás
-
150 g cukor
-
1 ek vanília kivonat
Elkészítés
A tortaalaphoz
- A zabkekszet a csomagolásába összetörjük, vagy késes aprítóban morzsásítjuk és olvasztott vajjal keverjük el. Ez lesz a tésztaalap a szilikonos sütőpapírral alábélelt tortaformában. Én sós kekszet használtam ezért 50g cukrot adtam hozzá, de ha eleve édes a keksz, akkor cukorra nem lesz szükség hozzá.
A krémhez
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortaformát szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy biztosan jól zárjon.
- A tojásokat habverővel krémesre keverjük a cukorral. Kanalanként hozzáadjuk a mascarpone-t, és a tejfölt, aztán a tejszínt is vékonyan hozzácsorgatjuk, keverés mellett. Egy kevés vanília kivonat mehet hozzá.
- Ezt a krémet öntjük a zabos alapra, így kerül a 180 fokra előmelegített sütőbe, egy magasabb szélű tálcára, amit forralt vízzel felöntünk, kb. 40-45 percre sülni.
- Amikor kivesszük a torta közepe még lehet folyós, de ez természetes, hagyjuk kihűlni teljesen, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára, így lesz a legtökéletesebb, és jól szeletelhető.
- Tálaljuk friss gyümölcsökkel vagy gyümölcsszósszal, jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 55 alkalommal
- Receptkönyvben: 266
- Tegnapi nézettség: 41
- 7 napos nézettség: 1140
- Össznézettség: 17290
- Feltöltés dátuma: 2022. július 26.
Receptkategóriák
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti sütemény receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gréti
581 recept
Manapság olyan sokféle alapanyag kapható, hogy nehéz dönteni, melyiket használjuk az egyes receptekhez. Sokéves konyhai pályafutásom alatt van egy pár fogás, amit volt szerencsém millióképpen kipróbálni, ilyen a sajttorta is. Használtam már hozzá kétszer áttört túrót és ricottát, philadelphiát, de a legjobbnak mégis a mascarpone bizonyult. Ehhez nem illik annyira a tejföl, így ennek egy résztét zsíros habtejszínnel helyettesítem, ettől lesz a világon a legkrémesebb az én sütim, próbáljátok ki!