r
Nosalty Logó

Legkrémesebb sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Legkrémesebb sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tortaalaphoz

A krémhez

Összesen 514 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tortaalaphoz

A krémhez

Összesen 5134 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tortaalaphoz

A krémhez

Összesen 343 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 514 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.6 g

Zsír

  • Összesen
    397 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2997.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    1777 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.5 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1411 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1392 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1221 micro
Összesen 5134 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

A tortaalaphoz

A krémhez

Elkészítés

A tortaalaphoz

  1. A zabkekszet a csomagolásába összetörjük, vagy késes aprítóban morzsásítjuk és olvasztott vajjal keverjük el. Ez lesz a tésztaalap a szilikonos sütőpapírral alábélelt tortaformában. Én sós kekszet használtam ezért 50g cukrot adtam hozzá, de ha eleve édes a keksz, akkor cukorra nem lesz szükség hozzá.

A krémhez

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortaformát szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy biztosan jól zárjon.
  2. A tojásokat habverővel krémesre keverjük a cukorral. Kanalanként hozzáadjuk a mascarpone-t, és a tejfölt, aztán a tejszínt is vékonyan hozzácsorgatjuk, keverés mellett. Egy kevés vanília kivonat mehet hozzá.
  3. Ezt a krémet öntjük a zabos alapra, így kerül a 180 fokra előmelegített sütőbe, egy magasabb szélű tálcára, amit forralt vízzel felöntünk, kb. 40-45 percre sülni.
  4. Amikor kivesszük a torta közepe még lehet folyós, de ez természetes, hagyjuk kihűlni teljesen, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára, így lesz a legtökéletesebb, és jól szeletelhető.
  5. Tálaljuk friss gyümölcsökkel vagy gyümölcsszósszal, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 55 alkalommal
  • Receptkönyvben: 266
  • Tegnapi nézettség: 41
  • 7 napos nézettség: 1140
  • Össznézettség: 17290
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 26.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Receptjellemzők

Manapság olyan sokféle alapanyag kapható, hogy nehéz dönteni, melyiket használjuk az egyes receptekhez. Sokéves konyhai pályafutásom alatt van egy pár fogás, amit volt szerencsém millióképpen kipróbálni, ilyen a sajttorta is. Használtam már hozzá kétszer áttört túrót és ricottát, philadelphiát, de a legjobbnak mégis a mascarpone bizonyult. Ehhez nem illik annyira a tejföl, így ennek egy résztét zsíros habtejszínnel helyettesítem, ettől lesz a világon a legkrémesebb az én sütim, próbáljátok ki!

Hozzávalók

A tortaalaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...