r
Nosalty Logó

Lecsós sertéskaraj natúr rizzsel

4,5

2 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Lecsós sertéskaraj natúr rizzsel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

485
Kalória
32.5g
Fehérje
53.8g
Szénhidrátok
15.2g
Zsír
449.8g
Víz
80g
Koleszterin
5.6g
Rost
7.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1937 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    449.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    817 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    575 micro
Összesen 485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2501.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1533 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1799.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    476 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    616 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    608 micro
  • β-karotin
    3270 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2299 micro
Összesen 1937 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    551 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

  1. Előző nap este a hús szeleteket kiklopfoljuk, és besózzuk. Majd hűtőbe tesszük.
  2. Másnap reggel felszeleteljük a zöldségeket.
  3. A lábasba beletesszük az olajat, és üvegesre dinszteljük a hagymát. Ezután a hagymára tesszük a szelet húsokat, és néha-néha megfordítva sütögetjük.
  4. Amikor már eléggé kifehéredtek, hozzátesszük a paprikát. Néhány percig kevergetve összepirítjuk. Ezután következik a paradicsom. 5-6 percig szintén kevergetve sütjük a lecsós alappal a húst.
  5. Ezután ráhintjük a pirospaprikát, majd elkeverjük. Felöntjük kb. 1 dl forró vízzel. Ízlés szerint megsózzuk. Ettől kezdve már csak rázogatjuk az ételt, mert a hús eltörhet a keveréstől.
  6. Amíg fő a lecsós szelet, addig elkészítjük a köretet. Olajon üvegesre pirítjuk a rizst. Megsózzuk. Felöntjük másfélszeres mennyiségű forró vízzel. Kicsit hagyjuk forrni, majd elzárjuk alatta a gázt, és hagyjuk dagadni.
  7. Ha a hús már megpuhult és a rizs készre dagadt, tányérokra merjük, és melegen fogyasszuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

Nagyon szeretjük a lecsót. Nemcsak magában, hanem különféle változatos módokon elkészítve.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezek a mi kedvenc fagyizóink az országban: a retrótól a...

Hamarosan indul a fagyiszezon, se vége se hossza nem lesz a különböző ízvariációkat kínáló, hívogató fagyispultoknak az országban. Azért, hogy titeket se érjen váratlanul a fagylaltdömping, ajánlunk hat helyet az országban, kézművest, retrót, modernet és klasszikust egyaránt, ahol biztosan nem fogtok csalódni.

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!