r
Nosalty Logó

Lecsó 8. - tojásos- virslis

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Lecsó 8. - tojásos- virslis
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2485 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2077.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    423 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    231 micro
  • β-karotin
    1602 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    2165 micro
Összesen 622 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    123.4 g

Zsír

  • Összesen
    170.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1032 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8310.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    957 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1389 mg
  • Nátrium
    5467 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2800.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1115 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1693 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    864 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    925 micro
  • β-karotin
    6407 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    8659 micro
Összesen 2485 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    382 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát és paradicsomot megmossuk és felkarikázzuk, a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olajon üvegesre dinszteljük.
  2. Tűzről levéve hozzákeverünk a hagymához kb. 2 tk pirospaprikát, majd hozzáadjuk a paprika felét, aztán a paradicsomot, végül a paprika másik felét (mindezt egy lépésben). Sózzuk és jól összekeverjük az egészet, fedő alatt főzzük.
  3. Mikor levet kezd ereszteni,hozzáadjuk a felkarikázott parasztkolbászt és jól átkeverjük.
  4. Ezalatt vékonyra szeljük a virslit, és ha a zöldségek már szétfőttek, akkor belekeverjük.
  5. Elég pár perc és már önthetjük is bele a lecsóba a felvert tojásokat.
  6. Kevergetés mellett még néhány perc és elkészül a lecsó.
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16142
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 18.

Ajánló

Én friss, saját készítésű kenyérrel szoktam tálalni (ami a fotó készítésekor épp a sütőben sült még), férjem pedig hideg sörrel szokta leöblíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem örök kedvence a lecsó, főleg ez a fajta, amit én készítek. Én Anyukámtól lestem el a receptjét annak idején. Azonban én egyáltalán nem szeretem, nem is fogyasztom, főzni is kóstolás nélkül szoktam. Mégis mindig finomra sikerül, leglábbis ő odavan érte, mindig ilyet enne. A füstölt virsli és a parasztkolbász nagyon jó ízt ad neki, a tojás tovább gazdagítja. Nagyon laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...