r
Nosalty Logó

Lecsó 7. rizses-tojásos édeskés

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Fahéj
Lecsó 7. rizses-tojásos édeskés
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1336 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1240 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1052 micro
Összesen 335 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1898 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    891 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1808.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    660 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    946 micro
  • β-karotin
    4960 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    4207 micro
Összesen 1336 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    896 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A forró olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát.
  2. Mikor már színesedni kezd, hozzáadjuk a tetszőlegesen feldarabolt paprikát, sózzuk, és addig hagyjuk így együtt puhulni, míg összedaraboljuk a paradicsomot.
  3. Azt is a többihez adjuk, és néha megkevergetve főzzük.
  4. Mikor már majnem kész, beletesszük a megmosott rizst, és ekkor már lefedve, saját levében a rizst is majdnem készre főzzük. Kis lángra téve gyakran kevergetjük, hogy le ne kapjon.
  5. Végül beleütjük a tojásokat, és csak akkor kavarjuk szét, amikor már félig megfőttek, hogy azért kisebb-nagyobb darabok egyben maradjanak.
  6. Ekkor teszünk hozzá ízlés szerint kb. 1-2 fakanálnyi cukrot, és teljesen készre főzzük.
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19118
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki nem szereti a hagyományos lecsót, ezt megpróbálhatja, mert valahogy hasonló, de mégis egészen más. Az íze kicsit a töltött paprikáéra hasonlít. Mi mindig így csináljuk. Ha jól emlékszem, ez volt az első étel, amit kislány koromban megtanultam főzni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...