Lazac steak chillis sütőtökkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Andrew
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
553
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1107
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 35.1 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1131.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 534 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 478.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2383 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 653 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 3503 micro
-
β-karotin 17771 micro
-
β-crypt 14578 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
553
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 70.2 g
Zsír
-
Összesen 44.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2262.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 448 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 369 mg
-
Foszfor 1068 mg
-
Nátrium 267 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.8 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 957.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4765 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 176 mg
-
D vitamin: 1305 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 240 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 293 micro
-
α-karotin 7006 micro
-
β-karotin 35543 micro
-
β-crypt 29156 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1107
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 166.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 351 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 96 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 517 micro
-
β-karotin 2621 micro
-
β-crypt 2150 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A lazac szeleteket enyhén sózzuk, borsozzuk. Ha mélyhűtött lazacot találunk csak, akkor azt olvasszuk fel. Forraljunk vizet egy közepes méretű lábosban.
- A sütőtököt hámozzuk meg, és vágjuk fel 2-3 centis kockákra. Amikor a lábosban már forr a víz, dobjuk bele a kockákat és főzzük egy percig, majd szűrőbe öntve tartsuk hideg víz alá pár másodpercre, és tegyük félre lecsöpögni.
- Forrósítsunk fel egy serpenyőben olívaolajat, majd ha már elég forró, helyezzük bele a lazac szeleteket, és süssük őket 4-5 percig. Néha rázogassuk meg a serpenyőt, hogy a hal ne ragadjon le. Kukucskáljunk alá és vizsgáljuk meg a színét - ha már szép aranybarna, akkor vegyük ki és helyezzük egy tepsibe, a megsütött oldalával felfelé. (A tepsibe tegyünk sütőpapírt a biztonság kedvéért, vagy egy kevéske vajat. Ha fém fogója van a serpenyőnknek, akkor azzal együtt betehetjük a sütőbe, csak ne felejtsük megfordítani a halakat.) Tegyük a tepsit a felmelegített sütőbe, és pontosan 8 percig süssük.
- Amíg a hal sül, melegítsük fel újra a serpenyőnket, tegyük bele a vajat, és karamellizáljuk meg a barna cukrot. Vigyázzunk, ne süssük túl soká, néhány másodperc múlva dobjuk bele a sütőtök kockákat és szórjuk meg a hajszál vékonyra vágott chillivel. (Ha van a kezünk ügyében egy löket konyak vagy fehérbor, akkor most nyakon önthetjük kicsit, hogy megbolondítsuk az ízeket.) Rázogatva süssük néhány percig.
- Mikor készen vannak, kanállal merjük ki a sütőtököt egy szép nagy tányér közepére, csurgassunk rá a léből, amiben sült. Ha van a kezünk ügyében balzsam dzsúz, akkor egy laza mozdulattal öntsünk némi díszítést a tányérra, majd helyezzük a halom tetejére a lazac steak -et a sültebb oldalával. Ízlés szerint némi zúzott fokhagymával összekevert vajat kenhetünk a halak hátára.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 5155
- Feltöltés dátuma: 2013. december 29.
Ajánló
Egy enyhén pikáns csemege akár Karácsonyra, akár a hétköznapokra. Élvezzük ahogy az édeskék, csípős ízek egy korty könnyű fehérborral ünnepi táncot járnak a szánkban.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Andrew
8 recept
Ez a fantasztikus különlegesség a napokban állt össze a fejemben a Karácsonyi készülődés közben. Tökéletes fogás az ünnepekre, de bármikor az év folyamán is könnyedén, gyorsan elkészíthető.