Laktózmentes madártej
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
200g tej112 kcal
-
33g víz0 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
13 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
29 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
200
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
600g tej336 kcal
-
100g víz0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
86 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
598
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
74.8g tej42 kcal
-
12.5g víz0 kcal
-
5g tojásfehérje3 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
2.8g vaníliás pudingpor11 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
75
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
200
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1087.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 691 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 373 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.8 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 136.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
598
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 1 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
75
kcal
Hozzávalók
-
1 dl víz
-
1 db tojásfehérje
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 ek cukor
-
0.5 tasak vaníliás pudingpor
-
1 csipet só
Elkészítés
- 3 dl laktózmentes tejet és 1dl vizet forralni kezdünk. Közben a tojásfehérjét 1 ek porcukorral kemény habbá verjük fel.
- A felforralt tejet alacsony lángra kapcsoljuk, és gyöngyözve, vagy éppen forráspont alatt tartjuk. Egy evőkanál segítségével óvatosan belehelyezzük a tojásfehérjéből formált felhőket; egyszerre 2-4 darabot. Hízni fognak. 1-2 perc után óvatosan megfordítjuk, majd további 1-2 perc után kivesszük, lecsepegtetjük, hűtjük.
- Ha elegendő felhőt készítettünk, kevés tejjel elkeverjük a fél csomag (!) vaníliás pudingport, a forró tejhez hozzáadjuk a fennmaradó ~3 dl tejet, a csipet sót, majd lassan a pudingos tejet.
- Óvatosan újra forraljuk, habverővel folyamatosan kevergetjük, és amint sűrűsödni kezd, azonnal levesszük a tűzről! Ha túlzottan pudingszerű lett, kevés tejjel javíthatunk rajta. A forrásponton nagyon hirtelen fog sűrűsödni, ezért oda kell figyelni rá, ezzel együtt könnyen elkészíthető a tejszín sűrűségű szép sodó.
- Ezt is kihűtjük, majd 2-4 adagra választjuk szét, tetejére tesszük a felhőket, az egészet jól behűtjük (legalább 3 órán át), és hidegen is tálaljuk. Kevés őrölt fahéjjal meghintve díszíthetjük.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 4788
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 12.
Ajánló
Érdemes előző nap elkészíteni, legalább 12 órányi hűtés után az igazi: a legforróbb nyári napok csemegéje ez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Éppen ugyanolyan finoman elkészíthető a madártej laktózmentesen is, nem túl nagy ördöngösség. Az eredeti recept szerint a pudingpor helyett a cukorral felvert tojássárgájával kellene besűríteni a tejet. Azt tapasztaltam, hogy a tűzhelytől függ, hogy lehet-e ezt szépen és könnyen elkészíteni: mivel amint átbillen a forrásponton, azonnal és menthetetlenül kicsapódik a tojássárgája, olyan lesz, mint a rántottában, és így kárba megy az egész. A pudingporral biztosra mehetünk.