r
Nosalty Logó

Kukoricaleves, ahogyan az exem csinálta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kukoricaleves, ahogyan az exem csinálta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1841 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    969 micro
Összesen 459 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    132.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2811.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    1738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2078.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    642 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    1183 micro
  • β-crypt
    391 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3875 micro
Összesen 1841 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a hagymát. Én a pórét úgy szoktam, hogy levágom az elejét, és a külső réteget lefejtem. Ezután fölkockázom olyan ici-picire, amilyenre édesanyám is vagdosta. Annyi pórét vágunk fel, hogy annyi legyen a mennyisége, mintha egy közepes fej vöröshagymát vágnánk kockára.
  2. Meghámozzuk a krumplikat is, majd kisebb, ízléses kockákat vágunk belőle. Ami amúgy bődületes baromság, hiszen lehetetlen, hogy minden darab kocka formájú legyen. Szóval maradjunk abban, hogy kisebb, kb. 1x1 cm-es hasábokra vágjuk őket.
  3. Miután kihámoztuk magunkat, a lábasban fölolvasztott vajra rádobjuk a hagymát. Kicsit fonnyadozik, majd rádobjuk a kis krumplihasábokat, és a konzerv, gold kukoricát. Összeforgatjuk, aztán fölöntjük 1,5-2 liter vízzel, a kukorica és krumpli mennyiségéből látható lesz, hogy mennyire kell fölönteni. A lényeg, hogy leves legyen, ne valami elszabott egytálétel. Aztán beledobjuk a leveskockát. Jó, jó, tudom, hogy fúj, de én nem a Bocuse d'Orra készülök, hanem magamat és a páromat megkajáltatni. A gasztrosznobok nyaljanak sót. Ez a véleményem. Szóval leveskocka, és hagyjuk megfőni így ebben, nyugodtan, békésen a krumplit.
  4. Amikor a krumpli megpuhult, bele lehet zúdítani a 2 dl tejszínt és a tárkonyt. Hadd rottyanjon még 5 percet tálalás előtt.
  5. Tálalás. Mélytányér, szedőkanál, sűrűje és lé. Hibátlan. Viszont egy dolgot ki ne hagyjon senki, ugyanis ez lesz az egésznek az ő csimborasszója, a pont az i-re, a hab a tortán: a reszelt füstölt sajt a levesen. Ne spóroljunk vele, elképesztő jó ízt ad neki. Ja, és a sajt választásánál se spóroljunk, az ilyen füstölt trappisták, meg füstölt eidamikkal nem fogjuk ugyanazt az ízt elérni, mint a mi jól bevált magyar, trapéz alakú füstölt sajtunkkal. Garantálom, hogy a csajod egyik kedvenc levese lesz. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12740
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ki nem bírja még rajtam kívül az exeket? No, persze a párunk exeire gondolok, nem feltétlenül a sajátunkra... Ugye? De a mi exünk néha kivétel persze, és lássuk be, néhány dologra jók. Például tanulhatunk belőlük, de időnként tőlük is. Például egy frankó levest.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...