Krumplipüré répával Kari-husitól
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
38g tej21 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
0g só0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
Összesen
608
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
150g tej84 kcal
-
125g margarin896 kcal
-
0g só0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
2433
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
143
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 47.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 221.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 553 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 240 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3142 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
608
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.2 g
Zsír
-
Összesen 190.1 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1333.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 349 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 210 mg
-
Foszfor 531 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 886.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2213 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 960 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 12569 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 439 micro
Összesen
2433
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 78.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 291 micro
-
β-karotin 739 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 db sárgarépa
-
1.5 dl tej
-
12.5 dkg margarin
-
só ízlés szerint
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A hozzávalókat meghámozzuk, megmossuk. A krumplit felkockázzuk, a hagymát is, a répát lereszeljük.
- A krumplit tegyük fel főni.
- A hagymát elkezdjük dinsztelni, mikor kezd üvegesedni beletesszük a répát, kis olajat öntünk még hozzá, és továb dinszteljük. Mikor a répa kezd kicsit karamellizálódni, vagy a hagyma már teljesen megdinsztelődött, akkor levesszük a tűzről, és félrerakjuk.
- Mikor a krumpli jól megfőtt, leöntjük róla a vizet, és összenyomkodjuk, hozzáadjuk a tejet, a forró krumpliban elkeverjük a margarint, és ízlés szerint fűszerezzük, majd összekeverjük a répás hagymával, és tálalhatjuk! Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 9355
- Feltöltés dátuma: 2012. november 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kicsit fel akartam dobni a krumplipürét, és hát nagyon jó lett!!