Krémes zabkása dióval és mazsolával
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 427 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 258 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 427 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 258 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Tegyünk egy edényt a tűzhelyre, majd a zabpelyhet öntsük bele, és kevergessük egy picit szárazon, majd öntsük hozzá a vizet, és tegyük bele a mazsolát és a diót.
- Forraljuk fel az egészet, majd tegyük bele a fűszereket és a ghít. Főzzük kis lángon krémesre.
- Ízlés szerint nyers nádcukorral ízesítheted még, ha édesebben szereted.
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6006
- Feltöltés dátuma: 2016. április 15.
Ajánló
A diót és a mazsolát legjobb, ha éjszakára előtte beáztatod.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A zabkása az egyik legjobb reggeli étel, jó lendületet ad a szervezetednek. Gyorsan elkészíthető, tápláló, meleg, nem terheli meg az emésztést és kedvezően is hat az emésztésre (az agnira , az emésztés tüzére) . Összetételének függvénye, de a belerakott alapanyagoknak köszönhetően nagyon sok vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet tudsz a szervezetedbe juttatni a nap indításához. Igazi jó kis energiabomba. Ráadásul nagyon jó arra is, hogy az édesség iránti vágyadat természetes módon csillapítsd. Jógatáborokban gyakran ez a reggeli, ott általában nem előre ízesítjük, hanem mindenki saját kedvére tehet bele finomságokat kókuszt, aszalt gyümölcsöket, nádcukrot, magvakat, karobot, kakaót, és csak a képzeleted szabhat határt annak, mi mindent tudsz elképzelni a saját zabkásádban:). Gluténmentes diétában gluténmentes zabpehellyel készítsd el.