r
Nosalty Logó

Kovászos uborka keleties fűszerezéssel

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Kovászos uborka keleties fűszerezéssel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kovászos uborka

69
Kalória
2.5g
Fehérje
15.6g
Szénhidrátok
0.6g
Zsír
738.4g
Víz
-
Koleszterin
2.4g
Rost
4.2g
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Kovászos uborka

Összesen 69 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Kovászos uborka

Összesen 136 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Kovászos uborka

Összesen 8 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4102.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    3902 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    738.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 69 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8205.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    7805 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1476.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 136 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    94.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 8 kcal

Elkészítés

Kovászos uborka

  1. A fürtös uborkákat felhasználás előtt válogassuk ki, majd alaposan mossuk meg őket.
  2. Két végét vágjuk le, majd metszük be az ubikat.
  3. A kovászos léhez keverjük össze a kovászt a vízzel és a sóval. Érdemes már kevésbé aktív, éhes kovászt használni ehhez.
  4. Tegyük a fűszereket a befőttesüvegbe, nyomkodjuk bele minél szorosabban az uborkákat.
  5. Öntsük fel a kovászos lével, hogy szépen ellepje az uborkák tetejét.
  6. Takarjuk le az üvegeket, majd hagyjuk szépen erjedni a kovászos uborkáinkat. Az erjedési idő nagyban függ a tárolás helyétől és a hőmérséklettől is, akár egy nap alatt is beérhet, de kellhet neki több idő is.
  7. Amikor már szépen aktívan buborékozik a kovászos uborka, színe opálos, illatra kellemesen savanykás, akkor be lehet tenni a hűtőbe. Nem árt előtte átkavarni a fűszereket, és hagyni lassan érlelődni még 1 vagy több napot. Hűtőben viszonylag sokáig eláll, de érdemes 2 héten belül elfogyasztani.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc

A legközkedveltebb savanyúságok körébe tartozik a kovászos uborka, amiből nyáron annyit kell eltenni, amennyit csak lehet, de lássuk be, az sem szokott elég lenni! Több féle erjesztési módon, különböző fűszerekkel el lehet készíteni, ki hogy szereti. Kipróbáltuk kovász hozzáadásával, amivel sikerült elég gyors eredményeket elérni. Az ázsiai fűszerek kombinációival egészen sajátos aromájú savanyúságot lehet elkészíteni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!