r
Nosalty Logó

A konyhafőnök ihlette lecsó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
A konyhafőnök ihlette lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Sült paprikakrém

Lecsó

Összesen 428 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Sült paprikakrém

Lecsó

Összesen 1713 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Sült paprikakrém

Lecsó

Összesen 74 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1658.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    1162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    2101 micro
  • β-crypt
    379 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    1057 micro
Összesen 428 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    80 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1069 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6635 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    4647 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1810.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1207 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    985 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    929 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    702 micro
  • β-karotin
    8405 micro
  • β-crypt
    1514 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    4226 micro
Összesen 1713 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    541 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Sült paprikakrém

Lecsó

Elkészítés

Sült paprikakrém

  1. A kápia paprikát megmossuk, szárazra töröljük, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A paprika csumáját a magokkal kihúzzuk, a héját lerántjuk.
  2. Két szép vékony, sovány füstölt bacont teflon serpenyőben piros ropogósra sütünk.
  3. A sült paprikát és a sült szalonnát késes aprítóban krémesre pürésítjük.

Lecsó

  1. A 13 szelet bacont szépen kisimítva adagonként teflon serpenyőben ropogósra pirítunk, belőlük 8 szeletet szalvétára teszünk leitatni.
  2. A hátramaradt füstölt zsíron pirítani kezdjük a nagyobb, nonfiguratívra vágott vöröshagyma darabokat. Tesszük mindezt addig, míg barnára karamellizálódik a vágott széle. 2 evőkanálnyit kiszedünk a díszítéshez. Ekkor visszaadjuk hozzá a kockákra felvágott 5 szelet sült bacont.
  3. A paprikákat mossuk, szárazra töröljük, magházát, szárát kivágjuk, a hagymához hasonló alakzatúra szeleteljük, a piruló hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, fedő nélkül pirítjuk.
  4. Amikor már enged egy keveset a keménységéből, hozzáadjuk a feldarabolt kápia paprikát, és megszórjuk füstölt pirospaprikával.
  5. A paradicsomokat az aljukon megvágjuk kereszt alakban, egy edénybe rakjuk, és leforrázzuk, állni hagyjuk egy percig a forró vízben, majd lehűtjük. Héjukat lehúzzuk, csumájukat kivágjuk. Négy felé vágjuk, és kiszedjük a magházukat. Itt csak a paradicsom húsát használjuk a lecsóhoz.
  6. Amikor a paprika elkezd puhulni, hozzáadjuk a nagyobb cikkekre vágott paradicsomhúst is, valamint a fele paprikakrémet, és tovább pirítjuk kb. 3 percig, hogy ne essenek szét a zöldségek.
  7. Teflon serpenyőben, kizsírozott sütőformában, kis lángon darabonként megsütjük a tojásokat. Amikor a formába öntjük, enyhén sózzuk, majd lefedjük egy percre a sütőformát, hogy a tojásfehérje mindenütt átsüljön, de a sárgája folyós maradjon.
  8. Az elkészült lecsóhoz adunk egy alaposan elkevert tojást, és jól belekeverjük, hogy ne látszódjon benne, de a tálaláshoz az elkészült ételt összetartsa.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18154
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 26.

Ajánló

Tálalásnál a szalonnára tálaljuk forma segítségével a lecsót, s arra tesszük a tükörtojást. A félretett paprikakrémmel és sült zöldségekkel díszítjük. Ha valaki kolbásszal szereti, azt is süthet rá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A konyhafőnök ihlette lecsó
Évi néni 1830 recept

Családommal, ha ráérünk, megnézzük a "Konyhafőnök" című adást. Mindig latolgatjuk, vajon hány adásban mérkőzhetnék meg, ugyanis én is jelentkeztem az adásba, de sajnos aznap hívtak próbafelvételre, mikor éppen külföldre indult a repülőgépünk. Fájó szívvel, de érthető módon az utazást választottam. Mindenesetre remek kis próba volt. Bizony igen feszített tempóba kell dolgozni ahhoz, hogy a megadott óra alatt elkészüljön az általam kitűzött négy adag. Leginkább időt rabló az alapanyagok előkészítése. Az ember, amikor a hétköznapokban összedob egy lecsót, nem is gondolná, hogy másképpen is lehet ezt tálalni. Pedig érdemes ráfordítani egy kis plusz energiát, mert mindjárt másképp esik az embernek az étel, ha a szemet is gyönyörködteti. Na nem itt, mert pontosan tudom, hogy nem vagyok egy tálaló művész, de azért ez egy tanulható dolog. Mindenesetre éhes kis családom izgatottan várta a végkifejletet. Tetszésüket elnyerte az eléjük tálalt ebéd.

Hozzávalók

Sült paprikakrém

Lecsó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...