A konyhafőnök ihlette lecsó
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
Sült paprikakrém
-
9g bacon33 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
Lecsó
-
200g paprika33 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
125g paradicsom23 kcal
-
55g bacon217 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
69g tojás87 kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
Sült paprikakrém
-
34g bacon134 kcal
-
240g kápia paprika51 kcal
Lecsó
-
800g paprika131 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
221g bacon869 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
275g tojás346 kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
Sült paprikakrém
-
1.4g bacon6 kcal
-
10.1g kápia paprika2 kcal
Lecsó
-
33.7g paprika6 kcal
-
5.1g kápia paprika1 kcal
-
21g paradicsom4 kcal
-
9.3g bacon37 kcal
-
7.6g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
11.6g tojás15 kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 267 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1658.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 319 mg
-
Nátrium 1162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 452.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 302 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 246 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 175 micro
-
β-karotin 2101 micro
-
β-crypt 379 micro
-
Likopin 3216 micro
-
Lut-zea 1057 micro
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 80 g
Zsír
-
Összesen 120.9 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1069 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6635 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 1278 mg
-
Nátrium 4647 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.7 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1810.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1207 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 985 mg
-
D vitamin: 239 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 421 micro
-
Kolin: 929 mg
-
Retinol - A vitamin: 415 micro
-
α-karotin 702 micro
-
β-karotin 8405 micro
-
β-crypt 1514 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 4226 micro
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 354 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 541 micro
-
Lut-zea 178 micro
Hozzávalók
Sült paprikakrém
-
2 szelet bacon
-
2 közepes db kápia paprika
Lecsó
-
80 dkg paprika
-
1 közepes db kápia paprika
-
5 közepes db paradicsom
-
13 szelet bacon
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 teáskanál só
-
2 teáskanál füstölt pirospaprika
-
5 db tojás
Elkészítés
Sült paprikakrém
- A kápia paprikát megmossuk, szárazra töröljük, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A paprika csumáját a magokkal kihúzzuk, a héját lerántjuk.
- Két szép vékony, sovány füstölt bacont teflon serpenyőben piros ropogósra sütünk.
- A sült paprikát és a sült szalonnát késes aprítóban krémesre pürésítjük.
Lecsó
- A 13 szelet bacont szépen kisimítva adagonként teflon serpenyőben ropogósra pirítunk, belőlük 8 szeletet szalvétára teszünk leitatni.
- A hátramaradt füstölt zsíron pirítani kezdjük a nagyobb, nonfiguratívra vágott vöröshagyma darabokat. Tesszük mindezt addig, míg barnára karamellizálódik a vágott széle. 2 evőkanálnyit kiszedünk a díszítéshez. Ekkor visszaadjuk hozzá a kockákra felvágott 5 szelet sült bacont.
- A paprikákat mossuk, szárazra töröljük, magházát, szárát kivágjuk, a hagymához hasonló alakzatúra szeleteljük, a piruló hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, fedő nélkül pirítjuk.
- Amikor már enged egy keveset a keménységéből, hozzáadjuk a feldarabolt kápia paprikát, és megszórjuk füstölt pirospaprikával.
- A paradicsomokat az aljukon megvágjuk kereszt alakban, egy edénybe rakjuk, és leforrázzuk, állni hagyjuk egy percig a forró vízben, majd lehűtjük. Héjukat lehúzzuk, csumájukat kivágjuk. Négy felé vágjuk, és kiszedjük a magházukat. Itt csak a paradicsom húsát használjuk a lecsóhoz.
- Amikor a paprika elkezd puhulni, hozzáadjuk a nagyobb cikkekre vágott paradicsomhúst is, valamint a fele paprikakrémet, és tovább pirítjuk kb. 3 percig, hogy ne essenek szét a zöldségek.
- Teflon serpenyőben, kizsírozott sütőformában, kis lángon darabonként megsütjük a tojásokat. Amikor a formába öntjük, enyhén sózzuk, majd lefedjük egy percre a sütőformát, hogy a tojásfehérje mindenütt átsüljön, de a sárgája folyós maradjon.
- Az elkészült lecsóhoz adunk egy alaposan elkevert tojást, és jól belekeverjük, hogy ne látszódjon benne, de a tálaláshoz az elkészült ételt összetartsa.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 18154
- Feltöltés dátuma: 2015. április 26.
Ajánló
Tálalásnál a szalonnára tálaljuk forma segítségével a lecsót, s arra tesszük a tükörtojást. A félretett paprikakrémmel és sült zöldségekkel díszítjük. Ha valaki kolbásszal szereti, azt is süthet rá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Családommal, ha ráérünk, megnézzük a "Konyhafőnök" című adást. Mindig latolgatjuk, vajon hány adásban mérkőzhetnék meg, ugyanis én is jelentkeztem az adásba, de sajnos aznap hívtak próbafelvételre, mikor éppen külföldre indult a repülőgépünk. Fájó szívvel, de érthető módon az utazást választottam. Mindenesetre remek kis próba volt. Bizony igen feszített tempóba kell dolgozni ahhoz, hogy a megadott óra alatt elkészüljön az általam kitűzött négy adag. Leginkább időt rabló az alapanyagok előkészítése. Az ember, amikor a hétköznapokban összedob egy lecsót, nem is gondolná, hogy másképpen is lehet ezt tálalni. Pedig érdemes ráfordítani egy kis plusz energiát, mert mindjárt másképp esik az embernek az étel, ha a szemet is gyönyörködteti. Na nem itt, mert pontosan tudom, hogy nem vagyok egy tálaló művész, de azért ez egy tanulható dolog. Mindenesetre éhes kis családom izgatottan várta a végkifejletet. Tetszésüket elnyerte az eléjük tálalt ebéd.