Kontakt ham and eggs
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
413
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
413
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
64g tojás80 kcal
-
19.8g bacon78 kcal
-
11.6g sajt41 kcal
-
4.7g napraforgó olaj41 kcal
Összesen
240
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 407 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1070.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 320 mg
-
Nátrium 500 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 98.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 304 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
Összesen
413
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 407 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1070.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 320 mg
-
Nátrium 500 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 98.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 304 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
Összesen
413
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 622.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 283 micro
Összesen
240
kcal
Hozzávalók
-
2 db tojás
-
2 szelet bacon
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A kontakt melegszendvics-sütőt kikenjük olajjal, lecsukjuk a tetejét, és várjuk, hogy felmelegedjen.
- Ha már forró, a mélyedéseibe egy-egy baconszeletet terítünk, hogy a fele lelógjon.
- Óvatosan a baconökre ütjük a tojásokat, és ráhajtjuk a szalonna lelógó felét.
- A sütőt lecsukjuk, és 3-5 perc alatt (attól függően, ki mennyire szereti lágyan a sárgáját) készre sütjük a tojásokat.
- Ekkor kétféleképp járhatunk el: Vagy falapát segítségével tálra szedjük a ham and eggs-ünket, és sajtot reszelünk rá. Vagy hagyjuk még a sütőben, egy-egy szelet sajttal beborítjuk, és épphogy csak ráengedjük a sütő tetejét pár másodpercre, és már emeljük is fel, mert ezalatt a sajt megpuhul, de nem ragad rá a sütőre. Ebben az esetben így szedjük tálra.
- Bőven kínáljunk hozzá zöldségeket vagy valamilyen salátát.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11983
- Feltöltés dátuma: 2011. június 19.
Ajánló
Ezt a roppant egyszerű receptet azoknak ajánlom, akiknek van olyan kontakt melegszendvicssütőjük, ami tükörtojás készítésére is alkalmas. Ez csak abban különbözik a másiktól, hogy a négyzet alakú mélyedés nincs átlósan elfelezve. Így sülés közben a tojássárgája egyben marad.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Annyira egyszerű, és mégis annyira finom reggeli. Hétvégeken, mikor van rendesen idő reggelizni, sokszor ezzel kényeztetem magunkat.