r
Nosalty Logó

Kolbászos-paradicsomos karalábéleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kolbászos-paradicsomos karalábéleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 710 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1418 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2444.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    2222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2589 micro
  • β-karotin
    6891 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 710 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    116.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4889.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    4444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1675.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5177 micro
  • β-karotin
    13781 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    1368 micro
Összesen 1418 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    250 micro
  • β-karotin
    666 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    249 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karalábét kockázzuk, a répát karikázzuk. A paradicsom nyugodtan szétfőhet, így azt kis szeletekre vágjuk.
  2. Fazékban zsírt melegítünk, abban a karalábét és répát pár percig dinszteljük. Folyamatosan kevergetjük, forgatjuk. Közben hozzáadjuk, és elkeverjük vele a fűszerpaprikát.
  3. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket: enyhébb ízhez szárított zöldfűszereket, sósabbhoz Delikát félét.
  4. Alacsony/közepes hőn addig főzzük, míg puha nem lesz a répa és a karalábé, illetve el nem éri a kívánt sűrűséget a leves. Ahogy egyre sűrűbb lesz, úgy érdemes egyre többet kavargatni.
  5. Míg fő a leves, egy másik fazékban vizet forralunk. Ha felforrt, beletesszük a fehér kolbászt, és kikapcsoljuk a lángot. Ha kellemesen puha a kolbász (bő 10 perc), kivesszük a vízből, és a héját levesszük. Vagy felvágjuk karikákra, vagy teszünk rá bevágásokat.
  6. Tálaláshoz egy nagy tányérban a kolbász belekerül a levesbe. Hamar megszívja magát ízekkel, még melegen érdemes fogyasztani.
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 914
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 04.

Ajánló

A recept ezekkel az adagokkal egy felnőttnek egy egész ebéd. Fontos változók, hogy mennyi vizet adunk hozzá, és milyen sűrűre főzzük a végeredményt. Mind a karalábé, mind a répa sokáig egyben marad, a paradicsom pedig szétfőzve az igazi. A hazai bajor kolbászok között a Wiesbauert javaslom. Amúgy igaz a régi fizikaórák váltószáma, avagy kb. 10 Herz  = 1 Pick.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A célom egy hagyma, rántás és füstös íz nélküli karalábéleves volt, amit össze lehet ütni ebédre, főételnek. Az aromája hasonlít a pörköltre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...