r
Nosalty Logó

Kolbászos karaj zöldséges mártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Muci
Kolbászos karaj zöldséges mártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

958
Kalória
68g
Fehérje
7.9g
Szénhidrátok
71g
Zsír
244.5g
Víz
183.8g
Koleszterin
1.7g
Rost
3.4g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 958 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3828 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3315.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    2563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    244.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2950 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 958 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    272 g

Zsír

  • Összesen
    283.8 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13263.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    2270 mg
  • Nátrium
    10252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    977.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1209 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    312 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11800 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 3828 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    289 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

  1. A sárgarépát, a vöröshagymát és a fokhagymát miután megpucoltuk, felkarikázzuk.
  2. A húst egy hosszú éles késsel felszúrjuk, a sóval kívül-belül bedörzsöljük.
  3. A kolbászt a héjától megszabadítjuk és beledugjuk a karajba.
  4. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, beletesszük a húst és mellészórjuk a zöldségeket.
  5. A maradék zsírt rátördeljük és kb 1,5 dl vizet öntünk alá.
  6. A tálat lefedve forró (200 C°-os) sütőben 90 percig pároljuk, majd a fedelet levéve további 30 percig sütjük. A húst időnként megfordítjuk, hogy mindenütt piruljon.
  7. Amikor a hús megsült, kivesszük a zöldséges léből, kicsit pihentetjük, aztán szeleteljük.
  8. Eközben a zöldséges szaftot átpaszírozzuk, vagy botmixerrel turmixoljuk. Tálaláskor ezzel a mártássűrűségű szafttal körítve kínáljuk a felszeletelt húst.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 120 perc

Ez remek vendégváró húsétel, mivel csak a rövid előkészületi idő köti le a háziasszonyt. A viszonylag hosszú sütési periódus alatt bőven van idő az egyéb fogások, pl. leves, körités elkészítésére.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!