r
Nosalty Logó

Kólás-csokis brownie-muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nihonka
Kólás-csokis brownie-muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Kólás-csokis muffin

Csokis bevonat

Összesen 372 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Kólás-csokis muffin

Csokis bevonat

Összesen 3713 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Kólás-csokis muffin

Csokis bevonat

Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 372 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    136 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2443.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    917 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    573.5 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    890 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    875 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 3713 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

Kólás-csokis muffin

Csokis bevonat

Elkészítés

Kólás-csokis muffin

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy kis tálban keverjük össze a tojást, kólát, írót és a vanília kivonatot, majd tegyük félre. A csokit késsel vagdossuk apróbb darabkákra. Közepes méretű tálban a lisztet, cukrot, kakaóport és a szódabikarbónát keverjük össze, majd több részre osztva keverjük hozzá a kólás keveréket is.
  2. Ha csomómentesre kevertük a tésztát, a legvégén keverjük bele az olvasztott vajat, majd a csokit. Ezután muffin formákba adagoljuk egy kanállal, kb. háromnegyed részig. Az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  3. Míg a muffin sül, közben előkészítjük a csokis bevonatot hozzá.
  4. Ha megsült a muffin, még a meleg tészta tetejére rácsurgatjuk a csokibevonatot. Ezzel kész is!

Csokis bevonat

  1. A hozzávalókat egy kis lábasban összekeverjük, majd alacsony hőmérsékleten néhány percig összefőzzük, míg be nem sűrűsödik.
  2. A muffin tetején a bevonatot terítsük el egyenletesen.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2045
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 10.

Ajánló

Ha nincs írónk, 1,5 dl meleg tejbe tegyünk 1 evőkanál almaecetet v. citromlevet, és várjunk 5 percig, majd ezután adjuk hozzá a keverékhez. Ha hagyjuk 1 napig állni, még finomabb lesz! Tálalhatjuk tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kólás-csokis brownie-muffin
Nihonka 340 recept

Valami egyszerű, de nagyon csokis sütit szerettem volna, ami könnyen szállítható, mert ajándékba szántam. Nagyon finom lett, máskor is elkészítem!

Hozzávalók

Kólás-csokis muffin

Csokis bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...