adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
302
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1208
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 657.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 401 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 109.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
302
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.3 g
Zsír
-
Összesen 84.5 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 529 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2630 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 720 mg
-
Nátrium 1603 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 438 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 447 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 496 micro
Összesen
1208
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A krumplit sós vízben megfőzzük.
- Közben a kockára vágott bacont pirulásig kisütjük. Ha nem engedne elég zsírt, akkor egy kicsit teszünk alá.
- A megfőtt , leszűrt meleg krumplit megtörjük.
- Belekeverjük a kisült szalonnát zsírjával együtt. Kicsit hűtjük.
- Az egész tojást és a tojássárgát felverjük, és a szalonnás krumplihoz adjuk.
- Tortadíszítővel/ habzsákkal -a sütőpapírral kibélelt tepsire- kicsi halmokat nyomunk.
- Az előmelegített sütőben 220-250 fokon 25-30 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 622
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 86194
- Feltöltés dátuma: 2010. október 21.
Ajánló
A szokásos módon tátalhatjuk köretként, de hidegen, akár sörkorcsolyának is elmegy. Mikróban is melegíthető, de hidegen is nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szerettem volna valami újat kitalálni a bundázott hús mellé, ami tartalmas is. Ez sikerült. Mivel már van egy könnyebb változata, a hercegnő: tej, vaj,- gondoltam, mivel ez "nehezebb": zsír, szalonna, legyen akkor király.