Kétféle rózsabors mártás
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Fonott Kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
0g rózsabors0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
4g kacsazsír0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
50g narancslé24 kcal
-
14 kcal
Összesen
106
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
0g rózsabors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
200g narancslé94 kcal
-
57 kcal
Összesen
421
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
0g rózsabors0 kcal
-
1.4g fokhagyma2 kcal
-
3.4g kacsazsír0 kcal
-
45.9g főzőtejszín60 kcal
-
45.9g narancslé22 kcal
-
3.4g étkezési keményítő13 kcal
Összesen
97
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 85.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 74 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
106
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 661.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 341 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 296 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 231 micro
Összesen
421
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 78.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
-
2 ek rózsabors
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek kacsazsír
-
2 dl főzőtejszín
-
2 dl narancslé
-
1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
- Lereszeljük a fokhagymát.
- Egy kis fazékban felmelegítjük a zsírt, és megpirítjuk benne a rózsaborsot. Kb. 2 perc elég nekik.
- Beleszórjuk a fokhagymát, és további 2-3 percig pirítjuk.
- Előveszünk egy másik kis fazekat, és kettéválasztjuk a készítményt. Az egyikbe 2 dl tejszínt, a másikba 2 dl narancslevet öntünk.
- Kétszer fél ek (vagy egy tk) keményítőt keverünk el mind a két fazékban kézi habverővel, csomómentesre.
- Addig főzzük őket rendszeres kevergetéssel, míg ideálisan krémes állagot kapunk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 8956
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 01.
Ajánló
Kacsamell, libamell vagy csirkemell mártásaként.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fonott Kalács
77 recept
Kolléganőm mondta mindig, hogy kóstoljam meg a rózsaborsot. Elmagyarázta, ő hogyan csinálja a kétféle mártást, hát itt vannak.