r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Szandrától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Képviselőfánk Szandrától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1074 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6446 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    79.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    589 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 1074 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    474.4 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2611.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    817 mg
  • Nátrium
    914 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3741 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3537 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2440 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1497 micro
Összesen 6446 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A 2 dl vizet egy lábosba töltjük, hozzáadjuk a 20 dkg margarint, a csipet sót és a 2 kk. cukrot. Melegíteni kezdjük kevergetés mellett, majd várjuk, hogy összeolvadjon.
  2. Mikor teljesen felolvadt, levesszük minimálisra a hőfokot, és hozzáadjuk a 20 dkg lisztet. Ilyenkor egy nagyon sűrű elrontott krumplipürére fog hasonlítani, de kitartóan kell kevergetni csomómentesre. Ezután a tűzhelyről levesszük!
  3. A tojásokat kézi habverő segítségével egyesével (nagyon fontos!) belekeverjük. Egyesével mindig úgy eldolgozzuk a tojásokat, hogy homogén masszát kapjunk.
  4. Mikor a tojásokkal egy homogén, sokkal lazább állagú, fényes krémet kaptunk, habzsákba töltjük, vagy kanalak segítségével sütőpapírral bélelt tepsibe kb. diónyi nagyságú halmokat készítünk (egymástól távol).
  5. Előmelegített sütőben 160 C- on sütjük addig, amíg aranybarnák nem lesznek.
  6. A krémhez a 3,5 dl tejet feltesszük forrni, majd hozzáadjuk a pudingport és egy kis cukrot. A sűrű pudingot levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
  7. A porcukrot és a margarint jól kikeverjük, majd a kihűlt pudingot hozzáadjuk, és tovább keverjük. Ha elkészült, hűtőbe tesszük.
  8. A hulala tejszínt felverjük, majd ezt is szintén hűtőbe tesszük.
  9. A megsült fánkokat félbevágjuk és megtöltjük. Ízlés szerint díszíthetjük is.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13939
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 03.

Ajánló

Bármilyen alkalomra ajánlom, még nem találkoztam olyannal, aki ne szeretné a képviselőfánkot!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rengeteg embertől hallom, hogy nem szeret sütni. Nem szeret, mert macerás, mert időigényes és leginkább azért nem, mert nem ért hozzá, nem tud sütni. A képviselőfánk nevétől is már sokan megijednek, pedig ez egy sokkal inkább egyszerű, mint rémséges édesség. Macerásnak tűnik, pedig nagyon is egyszerű az elkészítése. Szeretném, ha a receptem alapján sokan nekiveselkednének és próbálkoznának, szeretném, ha az, aki megpróbálja járjon is sikerrel, és meglepjen valakit egy ilyen csodás édességgel. Az alapanyagokhoz könnyű hozzájutni, különleges eszköz sem szükséges hozzá, ha egyszer belevágunk, mindig arra vágyunk majd, hogy újból elkészítsük! A képviselőfánk ízesítésének tárháza is kimeríthetetlen, lehet gyümölcsös, vaníliás, csokis, fahéjas, zabpelyhes, stb. Elkészíthetjük egy krémmel, kettővel, de akár hárommal is, összekeverhetjük, formázhatjuk másképp, cicomázhatjuk, de ehetjük szimplán is.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...