Képviselőfánk Szandrától
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tészta
-
33g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
209 kcal
Krém
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tészta
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
Krém
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 79.1 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 623 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 589 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 407 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.4 g
Zsír
-
Összesen 474.4 g
-
Telített zsírsav 184 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 166 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 104 g
-
Koleszterin 1090 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2611.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 613 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 817 mg
-
Nátrium 914 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 462.5 g
-
Cukor 245 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 514.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3741 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 373 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 924 mg
-
Retinol - A vitamin: 3537 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2440 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1497 micro
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 23 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- A 2 dl vizet egy lábosba töltjük, hozzáadjuk a 20 dkg margarint, a csipet sót és a 2 kk. cukrot. Melegíteni kezdjük kevergetés mellett, majd várjuk, hogy összeolvadjon.
- Mikor teljesen felolvadt, levesszük minimálisra a hőfokot, és hozzáadjuk a 20 dkg lisztet. Ilyenkor egy nagyon sűrű elrontott krumplipürére fog hasonlítani, de kitartóan kell kevergetni csomómentesre. Ezután a tűzhelyről levesszük!
- A tojásokat kézi habverő segítségével egyesével (nagyon fontos!) belekeverjük. Egyesével mindig úgy eldolgozzuk a tojásokat, hogy homogén masszát kapjunk.
- Mikor a tojásokkal egy homogén, sokkal lazább állagú, fényes krémet kaptunk, habzsákba töltjük, vagy kanalak segítségével sütőpapírral bélelt tepsibe kb. diónyi nagyságú halmokat készítünk (egymástól távol).
- Előmelegített sütőben 160 C- on sütjük addig, amíg aranybarnák nem lesznek.
- A krémhez a 3,5 dl tejet feltesszük forrni, majd hozzáadjuk a pudingport és egy kis cukrot. A sűrű pudingot levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
- A porcukrot és a margarint jól kikeverjük, majd a kihűlt pudingot hozzáadjuk, és tovább keverjük. Ha elkészült, hűtőbe tesszük.
- A hulala tejszínt felverjük, majd ezt is szintén hűtőbe tesszük.
- A megsült fánkokat félbevágjuk és megtöltjük. Ízlés szerint díszíthetjük is.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 114
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 13948
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 03.
Ajánló
Bármilyen alkalomra ajánlom, még nem találkoztam olyannal, aki ne szeretné a képviselőfánkot!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Rengeteg embertől hallom, hogy nem szeret sütni. Nem szeret, mert macerás, mert időigényes és leginkább azért nem, mert nem ért hozzá, nem tud sütni. A képviselőfánk nevétől is már sokan megijednek, pedig ez egy sokkal inkább egyszerű, mint rémséges édesség. Macerásnak tűnik, pedig nagyon is egyszerű az elkészítése. Szeretném, ha a receptem alapján sokan nekiveselkednének és próbálkoznának, szeretném, ha az, aki megpróbálja járjon is sikerrel, és meglepjen valakit egy ilyen csodás édességgel. Az alapanyagokhoz könnyű hozzájutni, különleges eszköz sem szükséges hozzá, ha egyszer belevágunk, mindig arra vágyunk majd, hogy újból elkészítsük! A képviselőfánk ízesítésének tárháza is kimeríthetetlen, lehet gyümölcsös, vaníliás, csokis, fahéjas, zabpelyhes, stb. Elkészíthetjük egy krémmel, kettővel, de akár hárommal is, összekeverhetjük, formázhatjuk másképp, cicomázhatjuk, de ehetjük szimplán is.