r
Nosalty Logó

Képviselőfánk ahogy Linne készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Linne22
Képviselőfánk ahogy Linne készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez

A tejszínes habhoz

A tetejére

Összesen 567 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez

A tejszínes habhoz

A tetejére

Összesen 3387 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez

A tejszínes habhoz

A tetejére

Összesen 203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 567 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    172.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2845.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    1010 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.6 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    540.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    1173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1986 micro
Összesen 3387 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sárga krémhez

A tejszínes habhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése: Egy nagyobb fazékban felforraljuk a vizet egy csipet sóval.
  2. Hozzáadjuk a zsírt vagy margarint. Ha elolvadt, a liszt kerül bele, addig kell keverni a fakanállal, míg a massza összeáll.
  3. Tűzről levéve -még forrón-, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük külön-külön, míg az edény falától elválik.
  4. Kikent, lisztezett tepsibe dió nagyságú halmokat rakunk, kb. 5 cm távolságra.
  5. 1 órát pihentetjük.
  6. 180 fokos sütőben sütjük. 15-20 perc után csökkentett hővel még 10 percig sütjük ropogósra.
  7. Sütés után a fánk tetejét levágjuk, kiszedjük a benne levő hártyás részt, és a krémmel megtöltjük.
  8. A krémhez a tojássárgáját, pudingot, lisztet, cukrot habosra keverjük, a végén adjuk hozzá a tejet. Folyamatos keverés mellett keményre főzzük, még forrón hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert kemény habot, de óvatosan, ne törjön!
  9. Ezzel töltjük meg a fánkocskákat.
  10. A Hulala habtejszínt felverjük, ízlés szerint porcukorral ízesítjük, és a krém tetejére habzsák segítségével rányomjuk.
  11. A „kalapot” a tejszínre tesszük, porcukorral meghintjük, és azonnal tálalható!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3553
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Linne22 4 recept

Nehezen vettem rá magam, hogy elkészítsem az első Képviselőfánkomat! Elsőre nagyon bonyolultnak tűnt, meg nehéznek, de hát itt van :) elkészült, és még finom is :) Csak egy jó recept kellett hozzá!

Hozzávalók

A tésztához

A sárga krémhez

A tejszínes habhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...