Kenyér/kalács tang zhonggal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szeva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
558
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2233
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tang zhong
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
15.9g víz0 kcal
Dagasztáshoz
-
21.2g víz0 kcal
-
3g vaj21 kcal
-
53g kenyérliszt bl80191 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.8g instant élesztő3 kcal
-
1.1g lenmag6 kcal
Összesen
237
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 980.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 687 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 106.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
558
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.3 g
Zsír
-
Összesen 36.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3921.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 639 mg
-
Nátrium 2748 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 401.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 425.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 370 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 466 micro
Összesen
2233
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 415.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 291 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tang zhong
- 1 rész liszt + 5 rész folyadék elegye. A folyadék rendszerint víz, de lehet tej vagy a kettő keveréke. A simára kevert vizes rántást 65°C-ig melegítjük, folytonos keverés mellett (2-3 perc). Hőmérő nélkül is megállapítható, hogy mikor van kész. Ha a fakanállal csíkokat tudunk húzni, akkor jó. Nem szabad, hogy színváltozáson menjen keresztül! Lefedjük, hogy megakadályozzuk a bőrösödést, szobahőmérsékletre hűtjük. Hűtőben napokig tartható, egy csavaros kis üvegben. Használat előtt hagyjuk legalább 1 órát szobahőmérsékleten, hogy ne legyen dermedt.
Dagasztáshoz
- A dagasztógép üstjébe először a nedves hozzávalókat tesszük, majd a szárazakat. Az élesztő kerül bele utoljára.
- A vajdarabokat a dagasztás második részében adogatjuk hozzá.
- Akkor jó, ha labdára dagasztotta a gép.
- Ha megkelt, akkor újraindítjuk, hogy összekotorja a tésztát, majd leállítjuk.
- Lisztezett felületen megformázzuk, és papírral bélelt edénybe tesszük pihenni a kenyeret.
- Mikor újra megkelt, egy snitzerrel taréjozzuk, virág-spricnivel fújunk rá 2-3-szor, és szezámmagot szórunk rá (ez el is maradhat vagy másra cserélhető).
- 210 °C-ra hevített sütőben 20 perc, majd 180 °C-on további 30 percig sütjük. Gázsütőbe kell egy lábaska víz, elektromos sütőbe elég 2-3 spriccelés.
- Ha megsült, akkor a tepsiből a mikro grillrácsára tesszük hűlni. 1-2-szer fújunk rá vizet, hogy fényes legyen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3338
- Feltöltés dátuma: 2013. május 30.
Ajánló
Kalács készítéséhez a folyadék tej vagy tejszín legyen. Már többször elkészítettem, de csak jó tapasztalatom van róla.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Szeva
46 recept
Nálunk a ¾ kg-os kenyér vált be eddig, de most az energiatakarékosság jegyében növelni fogom 1 kg-osra. Jön a nyár, nem baj, ha ritkábban fűtök a konyhában. A tang zhongról bővebbet lehet olvasni az interneten is, bőven van információ róla. Annyi jót olvastam erről a vizes rántásról, hogy egy életem-egy halálom, ki kell, hogy próbáljam. (A konyhapulton „bugyborékoló” kovászhoz nem volt még késztetésem.) Ennek elkészítése viszont egyszerű, tiszta, és nem kell naptár hozzá, mindössze 5 perc. Az így készült kenyér tovább marad friss, puha és mentes a különböző adalékoktól.