Kenyér piros krumpliból
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
500
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
2002
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
166
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1381.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 1077 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 159.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
500
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.3 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5527.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 693 mg
-
Nátrium 4310 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 406.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 636.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 429 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 412 micro
Összesen
2002
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 455.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 355 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg kenyérliszt bl80
-
3 dkg élesztő
-
1 ek só
Elkészítés
- A krumplit meghámozzuk, négybe vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Ha kész, összetörjük, levét félretesszük.
- 2 dl langyos főzővízben felolvasztjuk a mézet, feloldjuk az élesztőt, és 5 dkg liszttel csomómentesre keverjük. Hagyjuk kelni.
- A liszthez adjuk a sót, a tört, kihűlt krumplit, majd a megkelt kovásszal, valamint annyi főzőlével, amennyit felvesz, tésztát dagasztunk. A végén hozzáadjuk az olvasztott zsírt, és azt is beledolgozzuk. Letakarva, langyos helyen 40 percet kelesztjük.
- Ekkor lazán átgyúrjuk, kizsírozott formába vagy tepsibe rakjuk. Így is kelesztjük még 30 percet.
- Tetejét bevagdossuk, és előmelegített sütőben szép barnára sütjük. A formából kivéve hűtjük ki.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5168
- Feltöltés dátuma: 2011. december 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Makkermanóval, azaz Gabival egy ideje egymást bátorítjuk kenyérsütésre. A krumplis kenyérre ő inspirált engem csodálatos burgonyás kenyereivel. Én addig csak egyszer csináltam, az is rossz lett. Akkor még nem tudtam, hogy a vacak kenyérsütőgépem volt benne a ludas. Mindenesetre egy életre elvette a kedvem a krumplis kenyértől. Legalábbis eddig azt hittem. De jött Gabi az ő csodaguszta kenyerével, és akkor azt mondtam, az nem lehet, hogy én sose süssek ilyen ínycsiklandó finomságot. Belátom, nem lett olyan takaros, mint Gabié, szóval a külcsínyen még alakítanom kell, de a belbecs már tökéletes! :) Mégiscsak szuper a krumplis kenyér! (És most számoltam a költségeket, megdöbbentően olcsó.)