r
Nosalty Logó

Kenyér Kitti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Kenyér Kitti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A lekenéshez

Összesen 581 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A lekenéshez

Összesen 1160 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A lekenéshez

Összesen 222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1534.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 581 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3069.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    2345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 1160 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A lekenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kimért lisztet egy nagy tálba szórjuk. Kimérjük a vizet, és kettéöntjük.
  2. Az egyik vízbe beleöntjük a sót, és jól összekeverjük, míg a másikban az élesztőt és a cukrot. Homogén elegyet kapunk.
  3. Ezt követően mind a két elegyet a liszthez öntjük. (Ilyenkor mehetnek bele a magok is.)
  4. Míg el nem válik az edény falától a tészta, addig gyúrjuk. (A tenyerünk alsó részével simítjuk/gyúrjuk a tésztát.)
  5. Kilisztezett tálban, letakarva pihentetjük 30 percig 30 C-on (a pihentetési idő betartása nagyon fontos, ugyanis 30 percig a tészta felfelé fog duzzadni, 40 vagy 50 perc elteltével pedig a végső tészta lapos, tömör állagú lesz).
  6. A fél óra elteltével a tálban ismét átgyúrjuk a tésztát néhány percig, majd letakarjuk, s ugyanúgy 30 percig 30 C-on kelesztjük.
  7. A kelesztést követően cipót formázunk a tésztából, cukros vízzel lekenjük a cipót (ennek a célja, hogy a kenyér nem fog kiszáradni, illetve a cukor karamellizálódik, ami a színét adja).
  8. Sütjük 30-35 percig.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2294
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Élelmiszermérnök hallgatóként kipróbálhattam magam a kenyérsütésben, gyakorlat keretén belül. A magyar élelmiszerkönyvben előírt alapanyagok szerint, és a megadott keverési %-ok alapján készítette mindenki a saját kenyerét. Nagy sikerélményben volt részünk, és úgy gondoltam, hogy ezt a receptet meg kell osztanom mindenkivel.

Hozzávalók

A tésztához

A lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...