r
Nosalty Logó

Kekszes diótorta sütés nélkül őzgerincben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kekszes diótorta sütés nélkül őzgerincben
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 415 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    267.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2765.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.1 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1730 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 4396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 415 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 3 részre osztjuk, egyik nagyobb, kettő kisebb.
  2. Fóliával kibélelünk egy őzgerincformátúgy, hogy a fólia bőven túllógjon az oldalán.
  3. Belesimítjuk a nagyobb rész tésztát. Nyújtófával ki lehet nyújtani előtte, úgy könnyebb. Amíg a töltelék készül, tegyük be a fagyasztóba.
  4. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd alaposan belekeverjük a diót is. Két részre osztjuk, majd a fagyasztóból kivett tésztára kenjük a felét. Egyenletesen eloszlatjuk a krémet.
  5. A forma közepébe 2 sorban szorosan egymás mellé beletesszük a meggyszemeket.
  6. Majd a tészta egyik darabjával befedjük. Erre megint jön a krém, majd össze-vissza szórhatunk még meggyet és diódarabokat.
  7. Majd a tésztával befedjük, és a kilógó fóliával becsomagoljuk. Egy órára a hűtőbe tesszük. Egy óra hűlés után kivesszük, és kifordítjuk egy tálra a formából.
  8. A tetejére olvaszthatunk csokit, és díszíthetjük szép egészben megmaradt diódarabokkal a gerincet.
  9. Legalább 5 órára hűtőbe tesszük, de legjobb egy éjszakát hagyni szeletelés előtt.
  10. Kb. 2 cm széles szeleteket vágunk belőle.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17676
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tesóm szülinapjára készült, több receptből, mert valahogy egyik sem volt ideális. Jó döntés volt. Nagyon gyorsan elfogyott.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...