r
Nosalty Logó

Kekszes diótorta sütés nélkül őzgerincben

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kekszes diótorta sütés nélkül őzgerincben
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

733
Kalória
11g
Fehérje
76.3g
Szénhidrátok
44.6g
Zsír
38.3g
Víz
1.3g
Koleszterin
5.4g
Rost
38.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 415 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    267.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2765.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.1 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    230.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1730 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 4396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 415 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 3 részre osztjuk, egyik nagyobb, kettő kisebb.
  2. Fóliával kibélelünk egy őzgerincformátúgy, hogy a fólia bőven túllógjon az oldalán.
  3. Belesimítjuk a nagyobb rész tésztát. Nyújtófával ki lehet nyújtani előtte, úgy könnyebb. Amíg a töltelék készül, tegyük be a fagyasztóba.
  4. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd alaposan belekeverjük a diót is. Két részre osztjuk, majd a fagyasztóból kivett tésztára kenjük a felét. Egyenletesen eloszlatjuk a krémet.
  5. A forma közepébe 2 sorban szorosan egymás mellé beletesszük a meggyszemeket.
  6. Majd a tészta egyik darabjával befedjük. Erre megint jön a krém, majd össze-vissza szórhatunk még meggyet és diódarabokat.
  7. Majd a tésztával befedjük, és a kilógó fóliával becsomagoljuk. Egy órára a hűtőbe tesszük. Egy óra hűlés után kivesszük, és kifordítjuk egy tálra a formából.
  8. A tetejére olvaszthatunk csokit, és díszíthetjük szép egészben megmaradt diódarabokkal a gerincet.
  9. Legalább 5 órára hűtőbe tesszük, de legjobb egy éjszakát hagyni szeletelés előtt.
  10. Kb. 2 cm széles szeleteket vágunk belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Tesóm szülinapjára készült, több receptből, mert valahogy egyik sem volt ideális. Jó döntés volt. Nagyon gyorsan elfogyott.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!