r
Nosalty Logó

Kefires lángos Bjkata konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Kefires lángos Bjkata konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 869 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 6946 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 305 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 869 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.4 g

Zsír

  • Összesen
    303.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9088.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    437 mg
  • Kálcium
    1105 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    2308 mg
  • Nátrium
    4829 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    882.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    796 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    928 micro
Összesen 6946 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 kg finomlisztet összekeverünk egy evőkanál sóval. Ráütjük a három egész tojást.
  2. Hozzáöntjük a négy pohárnyi kefirt. Rámorzsoljuk az egész csomagnyi élesztőt, összegyúrjuk.
  3. Lágy tésztát fogunk kapni, de ha túl lágynak érezzük, tegyünk még hozzá 5-10 dkg lisztet szükség szerint. Ez attól függ, hogy mekkorák voltak a tojások, mennyire sűrű vagy híg a kefir, és milyen minőségű a liszt.
  4. A tésztát kidolgozhatjuk kézzel, vagy dagasztó géppelis, de ne tegyük kenyérsütő gépbe, mert nem akarjuk a tésztát melegíteni.
  5. Lezárható kelesztőtálban vagy folpack-kal lezárt tálban másnapig a hűtőben pihentetjük.
  6. Sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőből, olajjal megkent vágódeszkára helyezzük az olajos kézzel kialakított gombócokat. (Ahány lángost szeretnénk sütni, annyi gombócot szakítsunk ki a tésztából.)
  7. A fél óra elteltével egy nagy lábasban olajat forrósítunk.
  8. Olajos kézzel a gombócból húzogató mozdulatokkal olyan vékony tésztát nyújtunk a levegőben, amilyet tudunk.
  9. A forró olajban először az egyik oldalát, majd a másikat is megsütjük. (Az első oldal sülésekor érdemes egyszer átszúrni a tésztát a villánkkal, mert akkor nem fog annyira puffogni a lángos az olajban. Ha nyújtáskor egy pici lyuk lesz a lángoson, az sem baj, legalább nem kell átszúrni! :)
  10. Papírtörlőre tesszük, tejfölözzük, sózzuk, megszórjuk sajttal, és forrón fogyasztjuk finom meleg teával.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 414
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 90
  • Össznézettség: 110087
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 16.

Ajánló

A lángos tésztáját nem érdemes nyújtáskor lisztezni, mert akkor kemény kérge lesz. Ezért szokták olajos kézzel nyújtani. A kelesztőtálban se lisztezzük meg a tetejét, mikor a hűtőbe tesszük. Akár egy hétig is tárolhatjuk a tésztáját a hűtőben. A lángost viszont ne süssük ki előre, csak ha már a család vagy a vendégek az asztalnál ülnek, mert melegen, frissen jó fogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet 20 éve kaptam az egyik kolléganőmtől. Akkor régen rendeztünk egy baráti lángos-sütögetős estét is, ahol a gyerekek is nagyon jól érezték magukat, mert nagyon hangulatos volt a csillagos ég alatt fokhagymás, tejfölös, sajtos lángost majszolni, és teát iszogatni mellé, közben pedig tücsökmuzsikát hallgattunk, és jót beszélgettünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...