Karamellás darapuding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Puffin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
Hozzávalók a karamellhez
-
6g vaj45 kcal
-
19g barna cukor71 kcal
-
12g víz0 kcal
Hozzávalók a pudinghoz
Összesen
233
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
Hozzávalók a karamellhez
-
25g vaj179 kcal
-
75g barna cukor285 kcal
-
48g víz0 kcal
Hozzávalók a pudinghoz
Összesen
927
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
233
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 740.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 404 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.2 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 337.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
927
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 94.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Hozzávalók a karamellhez
- Egy kisebb lábosban, alacsony lángon olvasszuk meg a vajat, cukrot és 3 evőkanál vizet, és addig kevergessük, amíg a cukor teljesen el nem olvad.
- Nagyobb lángra téve a cukor karamellizálódásáig forraljuk, majd ismét kis lángra vesszük a keveréket.
- Adjuk hozzá a maradék vizet, majd hagyjuk forrni addig, amíg a karamell teljesen fel nem oldódik.
Hozzávalók a pudinghoz
- A lábosban feloldódott karamellhez hozzáadjuk a tejet és a vizet, és alacsonyabb lángon, türelmesen addig kevergetjük, míg sűrű nem lesz. Megéri.
- Szórjuk bele a búzadarát, a cukrot, és még további 5 percig kevergessük.
- A keveréket egy hőálló tálba öntsük, amit egy nagyobb, vízzel teli edénybe helyezünk (inkább kevesebb víz legyen benne).
- 180 fokon, kb. 30 percig süssük, vagy amíg kellőképpen meg nem dermed.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1079
- Feltöltés dátuma: 2016. január 16.
Ajánló
Érdemes figyelni, hogy mennyire párolog el a víz az alsó edényből. A tapasztalatom az, hogy inkább kevesebb víz legyen mint több. Ha elpárolgott a víz, természetesen pótoljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Puffin
24 recept
Egy 1967-ben készült receptgyűjteményre találtam rá az általunk bérelt házban. Angol és skót receptekről van szó. Elhatároztam, hogy szépen lassan megosztom ezeket a Nosalty olvasóival. Ez a recept a Forró pudingok közül a 32. recept.