Karamell parfé eperrel és sós karamellel
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
206
Kalória
1.9g
Fehérje
16g
Szénhidrátok
15.5g
Zsír
52.2g
Víz
70.6g
Koleszterin
587.5mg
Rost
15.1g
Cukor
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
206
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
1648
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 52.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
206
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 124.1 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 565 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 889.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 307 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 317 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.8 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 417.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 140 mg
-
D vitamin: 97 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 1098 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 305 micro
Összesen
1648
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
218
kcal
Elkészítés
- A cukrot tűz fölött addig keverjük, míg szép aranybarna színe lesz.
- Hozzáadjuk a vajat és a tejet, majd összeolvasztjuk, és néha megkeverve hagyjuk kihűlni.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- Hozzákeverjük a tojássárgáját és a kihűlt karamellből annyit, hogy 2-3 evőkanálnyi a lábasban maradjon (a díszítéshez).
- A jól lehűtött habtejszínt egy másik tálban felverjük.
- A felvert habtejszínhez apránként hozzákeverjük a karamellel elkevert tojást.
- A masszát műanyag dobozba öntjük, és azonnal fagyasztóba tesszük.
- Tálalás előtt a félretett karamellt újra olvasztjuk 2 csipet sót hozzáadva. Pici tejet még adhatunk hozzá, ha nagyon sűrű.
- Megmossuk az epret, és tányérokra aprítjuk.
- A fagyasztóból kivett parfét vizes késsel szeletelve vagy fagylalt kanál segítségével a tányérokra helyezzük. (Tipp: A masszát tepsiben is fagyaszthatjuk 2-3 cm vastagságban, és süteményszaggatóval különböző formákban tálalhatjuk.)
- Végül a sós karamellt csorgatjuk a tetejére.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 25 perc
- Főzés ideje: 5 perc
Többféle parfét készítettem már, a karamelles az egyik. A recept forrása: saját kútfő.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!