r
Nosalty Logó

Karamell parfé eperrel és sós karamellel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Karamell parfé eperrel és sós karamellel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

206
Kalória
1.9g
Fehérje
16g
Szénhidrátok
15.5g
Zsír
52.2g
Víz
70.6g
Koleszterin
587.5mg
Rost
15.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1648 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 206 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    124.1 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    417.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1098 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 1648 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

  1. A cukrot tűz fölött addig keverjük, míg szép aranybarna színe lesz.
  2. Hozzáadjuk a vajat és a tejet, majd összeolvasztjuk, és néha megkeverve hagyjuk kihűlni.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  4. Hozzákeverjük a tojássárgáját és a kihűlt karamellből annyit, hogy 2-3 evőkanálnyi a lábasban maradjon (a díszítéshez).
  5. A jól lehűtött habtejszínt egy másik tálban felverjük.
  6. A felvert habtejszínhez apránként hozzákeverjük a karamellel elkevert tojást.
  7. A masszát műanyag dobozba öntjük, és azonnal fagyasztóba tesszük.
  8. Tálalás előtt a félretett karamellt újra olvasztjuk 2 csipet sót hozzáadva. Pici tejet még adhatunk hozzá, ha nagyon sűrű.
  9. Megmossuk az epret, és tányérokra aprítjuk.
  10. A fagyasztóból kivett parfét vizes késsel szeletelve vagy fagylalt kanál segítségével a tányérokra helyezzük. (Tipp: A masszát tepsiben is fagyaszthatjuk 2-3 cm vastagságban, és süteményszaggatóval különböző formákban tálalhatjuk.)
  11. Végül a sós karamellt csorgatjuk a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 5 perc

Többféle parfét készítettem már, a karamelles az egyik. A recept forrása: saját kútfő.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodzabogyósorbet

Nem, ez nem áfonyafagylalt, de nem is erdei gyümölcsös: a szerény (és ingyen szedhető) bodza színezi szinte feketére a gombócokat, és tőle lesz ilyen karakteresen gyümölcsös a ...

Lakos Benedek

Szotyifagyi

Ha szeretitek az édes-sós desszerteket, akkor ezt a házi, napraforgómag-alapú fagylaltot imádni fogjátok, gyakorlatilag olyan, mintha a pisztáciafagyi olcsóbb, pikánsabb kistesója lenne. A ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!