r
Nosalty Logó

Karamell parfé eperrel és sós karamellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamell parfé eperrel és sós karamellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1648 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 206 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    124.1 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1098 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 1648 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot tűz fölött addig keverjük, míg szép aranybarna színe lesz.
  2. Hozzáadjuk a vajat és a tejet, majd összeolvasztjuk, és néha megkeverve hagyjuk kihűlni.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  4. Hozzákeverjük a tojássárgáját és a kihűlt karamellből annyit, hogy 2-3 evőkanálnyi a lábasban maradjon (a díszítéshez).
  5. A jól lehűtött habtejszínt egy másik tálban felverjük.
  6. A felvert habtejszínhez apránként hozzákeverjük a karamellel elkevert tojást.
  7. A masszát műanyag dobozba öntjük, és azonnal fagyasztóba tesszük.
  8. Tálalás előtt a félretett karamellt újra olvasztjuk 2 csipet sót hozzáadva. Pici tejet még adhatunk hozzá, ha nagyon sűrű.
  9. Megmossuk az epret, és tányérokra aprítjuk.
  10. A fagyasztóból kivett parfét vizes késsel szeletelve vagy fagylalt kanál segítségével a tányérokra helyezzük. (Tipp: A masszát tepsiben is fagyaszthatjuk 2-3 cm vastagságban, és süteményszaggatóval különböző formákban tálalhatjuk.)
  11. Végül a sós karamellt csorgatjuk a tetejére.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2518
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Többféle parfét készítettem már, a karamelles az egyik. A recept forrása: saját kútfő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...