r
Nosalty Logó

Karamell fagylalt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petra
Karamell fagylalt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

557
Kalória
7.3g
Fehérje
69.2g
Szénhidrátok
28.2g
Zsír
9.3g
Víz
235.2g
Koleszterin
-
Rost
68.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 557 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 557 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    112.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.6 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 2228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    3.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

  1. A tejet 50 ml créme fraîche-al felforraljuk és lehúzzuk a tűzről. A maradék créme fraîche-ot habosra keverjük.
  2. Egy másik lábasban a tojás sárgákat kikeverjük a cukor harmadával (kézi habverő segítségével).
  3. Egy vastag falú edényben elkészítjük a karamellt: kis adagokban, lassú tűzön felolvasztjuk a cukrot (35 grammnyit teszünk egyszerre a lábasba, addig ismételjük, amíg a cukor el nem fogy). Sötét színűre karamellizáljuk a cukrot, majd lehúzzuk a tűzről és kézi habverő segítségével hozzákeverjük a vajat. Utána mehet bele a maradék créme fraîche is, alaposan összekeverjük.
  4. A karamellt a tejhez öntjük, folyamatos keverés mellett. Végül a karamellás tejet a cukros tojás sárgákhoz keverjük, és addig melegítjük, míg kissé be nem sűrűsödik.
  5. A masszát jeges vízben lehűtjük, majd éjszakára a hűtőbe tesszük.
  6. Másnap nincs isegyéb dolgunk, mint a fagylaltgépbe önteni a hideg fagyialapot és várni, míg a masina elvégzi a dolgát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Vendégeink voltak hétvégén, és tudtam, ha fagylalt, akkor a karamell a nyerő. Így kapóra jött Pierre Hermé receptje a Szakácsok Könyvéből.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Szotyifagyi

Ha szeretitek az édes-sós desszerteket, akkor ezt a házi, napraforgómag-alapú fagylaltot imádni fogjátok, gyakorlatilag olyan, mintha a pisztáciafagyi olcsóbb, pikánsabb kistesója lenne. A ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Húsvéti főtt sonka

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!