Karalábés kocka
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
240g karalábé48 kcal
-
6g sertészsír51 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g tészta371 kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
960g karalábé192 kcal
-
23g sertészsír203 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g tészta1484 kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
69.4g karalábé14 kcal
-
1.6g sertészsír15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28.9g tészta107 kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 534.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 271 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 171.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.2 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2136.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 258 mg
-
Kálcium 254 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 1083 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 342.7 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 686.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 440 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1062 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
4 közepes db karalábé
-
1.5 ek sertészsír
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A karalábét meghámozzuk, felkockázzuk, és aprítóban finomra daráljuk.
- Egy nagyobb fazékban felolvasztjuk a sertészsírt, majd rádobjuk a karalábét, sózzuk, borsozzuk, és közepesnél kisebb lángon 40 percig főzzük-pirítjuk. Nem szabad magára hagyni, mert megég!
- A fodros nagykockát lobogó, sós vízben kifőzzük. Ha kész, leszűrjük, és a megdinsztelt karalábéra öntjük.
- Jól összekeverjük, ha szükséges, sózzuk és borsozzuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 121
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8396
- Feltöltés dátuma: 2019. február 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
A káposztás tészta, vagy inkább a tésztás káposzta az egyik nagy kedvencem. Sok borssal, szigorúan sósan. A múltkor egy rendhagyó színházi darabon voltam, és a darab negyvenes években játszódó részében a fiatal feleség karalábés tésztát főz a pár hetes férjének. A férj nem szereti a karalábét, csak a káposztát, így nem eszi meg az ebédet. Mivel a karalábés tészta nem fogy el, a feleség másnap is felszolgálja, majd harmadnap is. Akkor a férjnél betelik a pohárt, és elmegy újdonsült anyósához, bepanaszolni neki, hogy a lánya csupa olyan ételt főz neki, amit ő nem szeret. Anyós karon ragadja a vejét, hazaviszi, és így szól a lányának: Ide figyelj, ha a férjed nem eszi a karalábés tésztát, csak a káposztásat, akkor azt csinálsz neki. A férjednek azt főzöl, amit a férjed szeret. Majd a vejéhez fordul: Te pedig szépen megeszed, amit a feleséged megfőz és eléd rak, nem jössz hozzám panaszkodni. Na, hát valahogy így. :) A recept meg azonnal elkezdett izgatni, úgyhogy próbaképpen meg is csináltam. Én komolyan nem értem, hogy a történet főszereplője, hogy szúrta ki a különbséget, mert szerintem tisztára káposztás tészta. Csak még lesózni sem kell! :)