Kapros zöldborsópüré fürjtojással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
75g zöldborsó61 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
38g fürjtojás55 kcal
Összesen
188
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
300g zöldborsó243 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
150g fürjtojás218 kcal
Összesen
750
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
40.3g zöldborsó33 kcal
-
24.2g kapor10 kcal
-
12.1g vöröshagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
-
20.1g fürjtojás29 kcal
Összesen
100
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 495.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 142.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 351 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1986 micro
Összesen
188
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.6 g
Zsír
-
Összesen 38.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 1218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1980.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 563 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 784 mg
-
Nátrium 325 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 570.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1195 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 279 mg
-
D vitamin: 76 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 572 micro
-
Kolin: 458 mg
-
Retinol - A vitamin: 382 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 1402 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7943 micro
Összesen
750
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 76.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 188 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1066 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
-
1 db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
25 g vaj
Elkészítés
- A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kaprot csipkedjük le a vastagabb szárrészről. A borsót fejtsük ki, vagy ha fagyasztottat használunk, akkor szobahőmérsékleten engedjük fel.
- Ezután tegyük egy edénybe a hagymát, borsót, kaprot, szórjuk meg egy nagyobb csipet sóval, pár perc alatt főzzük puhára, majd szűrjük le.
- Ezután a leszűrt borsóhoz adjunk hozzá kb. 2 evőkanál főzőlevet, majd botmixerrel pépesítsük.
- Ezután tegyük egy szűrőbe, és passzírozzuk át, hogy egy selymes borsópürét kapjunk, majd adjuk hozzá a vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük simára.
- Végül tegyük be a hűtőbe, hogy a borsópüré kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
- A fürjtojásokat tegyük egy szűrőbe, alaposan csepegtessük le, majd vágjuk félbe.
- Tálaláshoz pl. piríthatunk vékonyra felszeletelt kiflikarikát, vagy éppen félbevágott zsemlét, melyet ízlés szerinti pogácsaszaggatóval ki is szúrhatunk, hogy kis falatkákat apjunk. Én félbevágott teljes kiőrlésű zsemlét pirítottam meg a szendvicssütőben, majd szúrtam ki.
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 529
- Feltöltés dátuma: 2021. május 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
382 recept