r
Nosalty Logó

Kapros zöldborsópüré fürjtojással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Kapros zöldborsópüré fürjtojással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

188
Kalória
10.4g
Fehérje
16.1g
Szénhidrátok
9.7g
Zsír
142.7g
Víz
304.6g
Koleszterin
5.6g
Rost
5.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 750 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    142.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1986 micro
Összesen 188 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1980.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    570.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    572 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1402 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7943 micro
Összesen 750 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1066 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kaprot csipkedjük le a vastagabb szárrészről. A borsót fejtsük ki, vagy ha fagyasztottat használunk, akkor szobahőmérsékleten engedjük fel.
  2. Ezután tegyük egy edénybe a hagymát, borsót, kaprot, szórjuk meg egy nagyobb csipet sóval, pár perc alatt főzzük puhára, majd szűrjük le.
  3. Ezután a leszűrt borsóhoz adjunk hozzá kb. 2 evőkanál főzőlevet, majd botmixerrel pépesítsük.
  4. Ezután tegyük egy szűrőbe, és passzírozzuk át, hogy egy selymes borsópürét kapjunk, majd adjuk hozzá a vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük simára.
  5. Végül tegyük be a hűtőbe, hogy a borsópüré kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
  6. A fürjtojásokat tegyük egy szűrőbe, alaposan csepegtessük le, majd vágjuk félbe.
  7. Tálaláshoz pl. piríthatunk vékonyra felszeletelt kiflikarikát, vagy éppen félbevágott zsemlét, melyet ízlés szerinti pogácsaszaggatóval ki is szúrhatunk, hogy kis falatkákat apjunk. Én félbevágott teljes kiőrlésű zsemlét pirítottam meg a szendvicssütőben, majd szúrtam ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Avokádókrém

Imádjuk a villámgyors, egészséges mártogatósokat, ez a fantasztikus, ízekben tobzódó avokádókrém pedig a legnagyobb libling, bármelyik nap tudnánk enni! Tunkolhatjátok tortillával ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!