Kapros vajbabfőzelék GastroHobbi konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
422
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
842
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
87
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 862.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 383 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 403.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 519 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
422
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.4 g
Zsír
-
Összesen 52.7 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1725 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 767 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 468 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 806.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1039 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 236 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 220 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 467 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
842
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 82.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg vajbab
-
1 csokor kapor
-
2 evőkanál kukoricakeményítő
-
0.5 dl víz
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
Elkészítés
- A babnak levágjuk a szárát, a kis hegyes végét, és tetszőleges méretűre aprítjuk, majd a vajon az aprított kapor hozzáadásával megpároljuk.
- Amikor a bab elérte a kellő puhaságot, hozzáadjuk a tejfölt, a vízben feloldott keményítőt, ízlés szerint fűszerezzük, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik.
- Sült virslivel, sült hússal, sült kolbásszal tálaljuk.
- Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 7688
- Feltöltés dátuma: 2015. július 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az idei első friss vajbabból mi mást készíthettem volna, mint egy finom főzeléket. Na persze nem azt a tipikus menzás változatot. A főzelékek nálam általában úgy készülnek, hogy éppen csak megpárolom a zöldséget, hogy még finom ropogós maradjon, befűszerezem, leöntöm tejföllel, kap egy kis keményítő vagy útifűmaghéj sűrítést, aztán kész is. A vajbab is erre a sorsra jutott, és nem volt hosszú életű, mert gyorsan elfogyott.