r
Nosalty Logó

Kapros-túrós nokedli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Kapros-túrós nokedli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 579 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3472 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    87 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    146 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 579 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4607.9 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    771 mg
  • Vas
    523 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1642 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    875.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 3472 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szokásos módon nokedlit készítünk: a lisztbe beleütjük a tojásokat, sózzuk, és kevergetés közben hozzádolgozzuk a vizet, és addig keverjük, amíg a hozzávalók nagyjából összeállnak.
  2. A villával átnyomkodott túrót és az apróra vágott kaprot is beledolgozzuk, ha szükséges, sózzuk. Ha túl lágy, lisztet, ha túl keméy, vizet adunk hozzá.
  3. Nagy fazékban vizet forralunk, és nokedliszaggatóval adagonként beleszaggatjuk a tésztát, majd leszűrjük, és egy tálba szedjük. (Addig ismételjük, amíg az összes nokedlitészta el nem fogy.)
  4. A még forró nokedlihez keverünk két kanál zsírt, és jól átforgatjuk, hogy ne tapadjon össze.
  5. Melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 116
  • Össznézettség: 78375
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 08.

Ajánló

Köretnek bármi mellé, ami paprikásan van elkészítve(csirke, harcsa, birka). Én magában ettem, úgy is mennyei. Nem, ez így nem igaz. Kovászos uborka őnagysága szolgált kísérőként, és nagyon megértették egymást.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hát most, hogy hazaértem, minden étkezést megragadok, hogy a hazai konyha nagyjaival tömjem magam, és behozzam majd egy éves restanciámat. Mert ugye kaprot még csak-csak lehet szerezni Németországban, zsír is akad (ha nem is olyan, mint az itteni), na de túró...  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...