Kandírozott-csokis narancshéj
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Timcsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
50g narancshéj49 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
200g víz0 kcal
-
50g csokoládé273 kcal
Összesen
709
kcal
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
200g narancshéj194 kcal
-
400g cukor1548 kcal
-
800g víz0 kcal
-
200g csokoládé1092 kcal
Összesen
2834
kcal
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
12.5g narancshéj12 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
50g víz0 kcal
-
12.5g csokoládé68 kcal
Összesen
177
kcal
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 347 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.1 g
-
Cukor 124 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 236.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
709
kcal
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 63 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1388.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 462 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 344 mg
-
Foszfor 454 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 572.3 g
-
Cukor 495 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 946.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 272 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
2834
kcal
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 86.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Kb. 2 kg narancsot jól megmosunk, és meghámozzuk. Lehetőleg minél kevesebb legyen a fehér rész rajta (én krumplihámozóval hámoztam, egészen vékonyan).
- Ezután leáztatjuk a héjakat 2 napig. Naponta 2x cseréljük rajta a vizet. Így kiáznak a keserű ízek, és teljesen felpuhul a héj a vízben.
- Ha kiáztak a héjjak, lemossuk őket és a cukrot, vizet feltesszük forrni, ha felforrt, beletesszük a narancshéjat, és főzzük addig, amíg a cukor nagy hólyagokat vet. Ha a narancshéjak üvegesek, akkor jó. Ha még nem üveges, de a cukorszirup már sűrű, akkor pici vízzel hígítsuk, és főzzük tovább, amíg üvegessé nem válik. (kb. 30-40 perc)
- Majd rácsra szedjük a héjakat, és ha megszáradtak, a csokit felolvasztjuk, és belemártjuk a narancshéjakat, majd zsírpapírra szedjük őket. Ha megdermedt a csoki, dobozban sokáig eláll hűvös helyen.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7663
- Feltöltés dátuma: 2013. március 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Timcsó
30 recept
Kandírozott narancshéj csokiba mártva = újrahasznosított narancs(héj) és csokimikulás :-) Nálunk tél végén fogy a legtöbb narancs, ha együtt a család, akkor 1-2 kg is elfogy. Imádom a narancs illatot és az ízét is. Ezért jutott az eszembe, hogy hasznosítsuk a héjakat, mert rengeteg gyűlik össze egy-egy családi narancsevéskor. Finom volt csoki nélkül "pucéran" is, de aztán gondoltam, van még csokimikulás, és hamarosan jönnek a nyuszik is.... Ezért beolvasztottam a Mikukat:-) persze biztosan emelte volna az élményt, ha belga csokiba mártom, de így is elfogyott hamar.