r
Nosalty Logó

Kakaós-csokis őzgerinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Konyhatündérke
Kakaós-csokis őzgerinc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 928 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 3709 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 928 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    249.2 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1739.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.2 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 3709 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 456 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint a tábla csokival gőz felett megolvasztjuk.
  2. A piskótát, gumicukrokat apróra vágjuk.
  3. A porcukrot, a kakaót összekeverjük.
  4. A megolvadt, margarinos-csokis masszát hozzákeverjük a porcukros kakaóhoz, jól összekeverjük.
  5. Hozzáadjuk a tojásokat, jól szétkeverjük benne. Visszatesszük a masszát a gőz felé, és folytonos keverés mellett simára melegítjük.
  6. Amikor már szép sima, sűrű a massza, akkor kész.
  7. Levesszük a gőz felől, és kicsit oldalra tesszük hűlni. Mikor picit hűlt, belekeverjük a piskótát, a mazsolát és gumicukrot.
  8. A masszát folpackkal (de lehet szétvágott zacskóval is) kibélelt őzgerincformába öntjük.
  9. Mikor lehűlt, akkor egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  10. Másnap szépen szeletelve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 15444
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Konyhatündérke 24 recept

Nagyon finom édesség, főleg csokikedvelőknek! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...