r
Nosalty Logó

Käsespätzle - osztrák sajtos nokedli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
márti1218
Käsespätzle - osztrák sajtos nokedli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 649 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3246 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1636 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 649 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.7 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8179.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1896 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1870 mg
  • Nátrium
    3896 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    721.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1020 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1015 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 3246 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk félbe a megtisztított hagymákat, majd szeleteljük 3-4 mm-es félkörökre. Tegyük fel az olajat melegedni, rakjuk bele a hagymát, sózzuk meg és lassú tűzön süssük aranybarnára. Kevergessük közben, nehogy leégjen vagy a széle odakapjon. Tegyük félre a tálalásig.
  2. Reszeljük le a sajtot kis lyukú reszelőn.
  3. Tegyünk fel vizet egy nagyobb fazékban forralni, készítsük elő a nokedliszaggatót.
  4. Keverjük ki a nokedlit amíg a víz felforr. A lisztet tegyük egy tálba, üssük bele a három tojást, sózzuk és kb 3 dl vízzel keverjük ki. Nem kell nagyon kidolgozni, csak legyen egynemű. Ne legyen kemény,de híg sem a tészta, ha kemény lenne óvatosan adjunk hozzá kevés vizet.
  5. Ha felforrt a víz, szaggassuk bele a nokedlit, ha feljött a víz tetejére keverjük meg párszor míg fő és szűrjük le, majd szedjük egy tálba.
  6. Egy kis olajjal keverjük el, majd tegyük rá a sajt kétharmadát, keverjük át lazán és úgy tálaljuk, hogy a maradék sajttal szórjuk meg, és rendezzük el rajta a sült hagymát.
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5277
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Käsespätzle - osztrák sajtos nokedli
márti1218 72 recept

Ausztriában a hütték kedvelt ételkínálata, mi is ott szerettük meg. Sokat járunk Ausztriába, ilyenkor bevásárolok a Walserstolz sajtból, mert jól fagyasztható és így mindig van a hűtőben, ha megkívánjuk ezt a tésztafélét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...