r
Nosalty Logó

Kacsamell steak szilvás párolt káposztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kacsamell steak szilvás párolt káposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 773 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1547 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1488.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 773 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2976.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1739 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    872.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    267 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 1547 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 190 C°-ra.
  2. A káposztát felszeleteljük, daraboljuk. Vajon megdinszteljük, majd megfűszerezzük egy kis őrölt köménnyel, kis sóval, felöntjük egy pici vízzel és hagyjuk párolódni.
  3. Ha elfőtte a levét, hozzáadjuk a mézet, és kicsit karamellizáljuk.
  4. Az aszaltszilvákat feldaraboljuk és hozzákeverjük. Félretesszük, amíg elkészül a kacsamell. Besózzuk mindkét oldalát és a bőrét beirdaljuk.
  5. Forró serpenyőben 4-4 percig sütjük mindkét oldalát, majd kb. 8-10 perce betesszük a sütőbe a bőrével felfele. Így szép rózsaszínre tudjuk megsütni. Igazán omlós, puha lesz.
  6. A káposztával tálaljuk. Nem igényel más köretet.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10080
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bár minden a libáról szólt a Márton napi hétvégén, én mégis inkább a kacsát választottam. Na jó, a libatepertőnek és a libamájnak sosem tudnék ellenállni, de a többi része engem nem hoz lázba. Kísérőnek a fehérkáposztára esett a választásom, amit aszaltszilvával pikánsabbá tettem. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...