Kacsamell steak szilvás párolt káposztával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
773
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1547
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
124
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.6 g
Zsír
-
Összesen 35.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1488.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 870 mg
-
Nátrium 324 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 436.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 133 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 235 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 60 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
773
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151.2 g
Zsír
-
Összesen 70.8 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 676 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2976.1 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 1739 mg
-
Nátrium 647 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.3 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 872.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 417 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 267 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 324 micro
-
Kolin: 470 mg
-
Retinol - A vitamin: 380 micro
-
α-karotin 121 micro
-
β-karotin 359 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
1547
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
-
5 dkg aszalt szilva
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1 ek méz
-
2 ek vaj
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 190 C°-ra.
- A káposztát felszeleteljük, daraboljuk. Vajon megdinszteljük, majd megfűszerezzük egy kis őrölt köménnyel, kis sóval, felöntjük egy pici vízzel és hagyjuk párolódni.
- Ha elfőtte a levét, hozzáadjuk a mézet, és kicsit karamellizáljuk.
- Az aszaltszilvákat feldaraboljuk és hozzákeverjük. Félretesszük, amíg elkészül a kacsamell. Besózzuk mindkét oldalát és a bőrét beirdaljuk.
- Forró serpenyőben 4-4 percig sütjük mindkét oldalát, majd kb. 8-10 perce betesszük a sütőbe a bőrével felfele. Így szép rózsaszínre tudjuk megsütni. Igazán omlós, puha lesz.
- A káposztával tálaljuk. Nem igényel más köretet.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 18 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10080
- Feltöltés dátuma: 2012. december 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Bár minden a libáról szólt a Márton napi hétvégén, én mégis inkább a kacsát választottam. Na jó, a libatepertőnek és a libamájnak sosem tudnék ellenállni, de a többi része engem nem hoz lázba. Kísérőnek a fehérkáposztára esett a választásom, amit aszaltszilvával pikánsabbá tettem.