r
Nosalty Logó

Kacsamell karamellizált naranccsal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kacsamell karamellizált naranccsal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kacsához

A mártáshoz

Összesen 491 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kacsához

A mártáshoz

Összesen 1965 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kacsához

A mártáshoz

Összesen 99 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    996.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 491 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3985.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1744 mg
  • Nátrium
    1573 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1146.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    268 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    507 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 1965 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

A kacsához

A mártáshoz

Elkészítés

A kacsához

  1. A mártáshoz egészen finomra vágjuk a kétféle hagymát, majd serpenyőbe téve a vajon puhára dinszteljük. Felöntjük az alaplével és a borral, hozzálöttyintjük a likőrt, végül belefacsarjuk a narancs levét. Nagy lángon egyharmadára beforraljuk. (Ezzel a mártás kész is.)
  2. A kacsamelleket megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A bőrös oldalát keresztirányban beirdaljuk, vigyázva, hogy ne vágjunk bele a húsba.
  3. Felforrósított serpenyőbe tesszük a húst, bőrös oldalukkal lefelé. Két perc elteltével leöntjük a serpenyőből a kisült zsírt, majd megfordítjuk a filéket és a másik oldalukat is két percig sütjük.
  4. Rácsra téve, forró sütőbe dugjuk a kacsamelleket 10 percre. (A rács alatt legyen egy tepsi, ami felfogja a hús levét.) A sütőből kivéve, rácson pihentetjük 5 percig.
  5. Miközben a kacsa a sütőben tanyázik, kifilézzük a narancsokat, forró serpenyőben vajon megforgatjuk (óvatosan, hogy ne nagyon essenek szét a narancsgerezdek), meghintjük a cukorral és addig hagyjuk a láng felett, míg a cukor elolvad.
  6. A kacsamelleket éles késsel fél centi széles szeletekre vágjuk, tányérokra porciózzuk, meglocsoljuk az átforrósított mártással és a narancsszeletekkel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 35838
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedves barátnőmmel mostanában szoktunk együtt főzőcskézni (mindenkinek csak ajánlani tudom, az elkészült étel így mindig megismételhetetlenül finomra sikeredik:-)). Ez az isteni steak-szerű kacsamell, is ilyen koprodukcióban készült (Váncsa István receptje alapján), hercegnő burgonya körettel.

Hozzávalók

A kacsához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...