Kacsamell karamellizált naranccsal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
A kacsához
-
200g kacsamell270 kcal
-
130g narancs45 kcal
-
4g barna cukor14 kcal
-
7g vaj50 kcal
A mártáshoz
-
11g narancslé5 kcal
-
75g csirke alaplé5 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
10g cointreau23 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
20g sonkahagyma7 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
Összesen
491
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
A kacsához
-
800g kacsamell1080 kcal
-
520g narancs178 kcal
-
15g barna cukor57 kcal
-
28g vaj201 kcal
A mártáshoz
-
45g narancslé21 kcal
-
300g csirke alaplé21 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
40g cointreau92 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
78g sonkahagyma28 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
1965
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
A kacsához
-
40.9g kacsamell55 kcal
-
26.6g narancs9 kcal
-
0.8g barna cukor3 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
A mártáshoz
-
2.3g narancslé1 kcal
-
15.3g csirke alaplé1 kcal
-
5.1g fehérbor4 kcal
-
2g cointreau5 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
4g sonkahagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
Összesen
99
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.9 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 996.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 436 mg
-
Nátrium 393 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 286.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
491
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151.6 g
Zsír
-
Összesen 93.6 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 736 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3985.1 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 300 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 1744 mg
-
Nátrium 1573 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.9 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1146.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 621 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 268 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 341 micro
-
Kolin: 484 mg
-
Retinol - A vitamin: 568 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 372 micro
-
β-crypt 507 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 545 micro
Összesen
1965
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
A kacsához
A mártáshoz
-
1 fél narancsból nyert narancslé
-
3 dl csirke alaplé
-
1 dl fehérbor
-
40 ml cointreau
-
2 ek vaj
-
1 közepes db sonkahagyma
-
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A kacsához
- A mártáshoz egészen finomra vágjuk a kétféle hagymát, majd serpenyőbe téve a vajon puhára dinszteljük. Felöntjük az alaplével és a borral, hozzálöttyintjük a likőrt, végül belefacsarjuk a narancs levét. Nagy lángon egyharmadára beforraljuk. (Ezzel a mártás kész is.)
- A kacsamelleket megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A bőrös oldalát keresztirányban beirdaljuk, vigyázva, hogy ne vágjunk bele a húsba.
- Felforrósított serpenyőbe tesszük a húst, bőrös oldalukkal lefelé. Két perc elteltével leöntjük a serpenyőből a kisült zsírt, majd megfordítjuk a filéket és a másik oldalukat is két percig sütjük.
- Rácsra téve, forró sütőbe dugjuk a kacsamelleket 10 percre. (A rács alatt legyen egy tepsi, ami felfogja a hús levét.) A sütőből kivéve, rácson pihentetjük 5 percig.
- Miközben a kacsa a sütőben tanyázik, kifilézzük a narancsokat, forró serpenyőben vajon megforgatjuk (óvatosan, hogy ne nagyon essenek szét a narancsgerezdek), meghintjük a cukorral és addig hagyjuk a láng felett, míg a cukor elolvad.
- A kacsamelleket éles késsel fél centi széles szeletekre vágjuk, tányérokra porciózzuk, meglocsoljuk az átforrósított mártással és a narancsszeletekkel tálaljuk.
- Sütés ideje: 14 perc
- Receptkönyvben: 244
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 35795
- Feltöltés dátuma: 2008. október 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kedves barátnőmmel mostanában szoktunk együtt főzőcskézni (mindenkinek csak ajánlani tudom, az elkészült étel így mindig megismételhetetlenül finomra sikeredik:-)). Ez az isteni steak-szerű kacsamell, is ilyen koprodukcióban készült (Váncsa István receptje alapján), hercegnő burgonya körettel.